powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Όταν η κρίση απαιτεί ενότητα.



Γράφει η Χρυσοστομίδου Δώρα
Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων, πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Msc Operation and supply chain Management, University of Liverpool
Ma in politics and economics of Eastern and South Eastern Europe , University of Macedonia

info@stopcrisis.gr


Η κεντρική Μακεδονία αποτελούσε μια από τις ποιο πολύπαθες περιφέρειες της Χώρας. Η ανεργία ήταν πάντα ένα από τα βασικότερα προβλήματα, ενώ οι μεγάλες εταιρίες δείχνουν σαφή προτίμηση εγκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα λοιπόν με τη EUROSTAT η Κεντρική Μακεδονία μαζί με την Ήπειρο ήταν πρωταθλήτριες την τελευταία δεκαετία στην εγχώρια ανεργία. Oι Μακεδονικοί νομοί δοκιμάζονται από την κρίση, η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει μειωθεί στο ελάχιστο, η ανεργία αγγίζει σε μερικούς από αυτούς το 50 %+, ενώ η ανάπτυξη αποτελεί όνειρο θερινής αυγουστιάτικης νύκτας . 
Τα μαθήματα, από του φίλους Ισλανδούς, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, ότι δηλαδή οι αλλαγές απαιτούν ομαδικότητα. Οι μικρομεσαίες πρέπει να επιβιώσουν ακόμα και αν το κράτος αδυνατεί προς το παρόν να παρέχει βοήθεια. Στις σύγχρονες θεωρίες διοίκησης, η βιωσιμότητα εξασφαλίζεται όταν αρχικά κατανοούνται τα βασικά προβλήματα του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος. Μια που στη παρούσα φάση οι συνθήκες δεν μπορούν να είναι προβλέψιμες ή αλλιώς οι συνθήκες είναι “upnormal” και οι επιστημονικές αναλύσεις προς το παρόν φαίνεται να είναι ανακριβείς, τέσσερις απλοί κανόνες δίνουν το στίγμα της επιβίωσης. 
Κανόνας 1: Ποτέ δεν απλώνουμε τα πόδια μας έξω από το πάπλωμα μας, το λέγανε οι γιαγιάδες μας και βιωματικά το γνωρίζουμε όλοι. Σε περίοδο κρίσης , η προσπάθεια για επέκταση νέων επενδύσεων πρέπει να είναι περιορισμένη. Ακόμα και αν η χρηματορρόες της εταιρείας φαίνεται να το επιτρέπουν. 
Κανόνας 2 : ¨Όταν τα έσοδα δεν φαίνονται να κινούνται, οι προσφορές φαίνεται να αποτελούν τη μόνη λύση. Τα έσοδα εξαρτώνται από την τιμή και τη ποσότητα που πουλάμε , γενικός κανόνας είναι ότι το ένα αλληλοεπιδρά με το άλλο, που σημαίνει η χαμηλή τιμή θα επιδράσει στη ποσότητα υπό συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού. Συνεπώς προσφορές, για να σωθούν τα όλα τα εμπορεύματα της επιχείρησης.
Κανόνας 3:Μια από τις βασικότερες εξισώσεις είναι ότι το κέρδος είναι διαφορά ανάμεσα σε έσοδα και έξοδα , και υπάρχει μόνο ένα σημείο στην ατομική καμπύλη της κάθε εταιρείας που το μεγιστοποιεί. Αυτό σημαίνει ότι το μέγιστο κέρδος δεν είναι ισοδύναμο πάντα με τις μέγιστες πωλήσεις 
Κανόνας 4: Ο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να κατανοήσει ότι η Αγορά που δραστηριοποιείται κάθε επιχείρηση εμφανίζει διαφορετικά χαρακτηριστικά , η επιβίωση συνεπώς εξαρτάται από τα <ειδικά > χαρακτηριστικά του κλάδου και κυρίως το κύκλου ζωής του προϊόντος που εμπορεύεται. 
Η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί ζωτικής σημασίας για την οικονομικής ανάκαμψη της Χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμα και αν η κεντρική διοίκηση στη παρούσα φαίνεται αδύναμη βοηθήσει, Η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια αποτελούν τη μόνη λύση

Θεσσαλονίκη - Πολύγυρος: Αρχίζουν έργα στο δρόμο - καρμανιόλα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Εστω και με καθυστέρηση ενός έτους, αρχίζουν στο επόμενο διάστημα οι εργασίες για τη βελτίωση του τμήματος, που αποτελεί κεντρικό άξονα σύνδεσης της βόρειας Χαλκιδικής και του Αγίου Ορους με τη Θεσσαλονίκη.
Η σύμβαση του έργου, είχε εγκριθεί πέρσι το Σεπτέμβριο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως είχαν ανακύψει προβλήματα (σύμφωνα με πληροφορίες) με τις εγγυητικές επιστολές του αναδόχου. Πλέον, αυτό το ζήτημα επιλύθηκε και αναμένεται οι εργασίες να αρχίσουν άμεσα. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο δρόμο είναι...

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην ορεινή Χαλκιδική.

Αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες στην ορεινή Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Βαρβάρα και στο Στανός.

-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------


Δελτίο Τύπου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Στανού Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΘΥΕΛΛΑ» Στανού  στα πλαίσια τουSTANOS FESTIVAL  διοργανώνουν το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012  για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά reggae / dub βραδιά , φιλοξενώντας   δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae ελληνικής σκηνής.

Στην σκηνή του 2nd  STANOS FESTIVAL 2012  θα βρεθούν οι :
Global vibe (reggae / dub )
Κακό Συναπάντημα   (reggae / dub  )
                                                 

  2nd  STANOS FESTIVAL 2012
Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος – Α.Σ«ΘΥΕΛΛΑ»

GLOBAL  VIBE
ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ
After REGGAE Party

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012
Δημοτικό Σχολείο Στανού Χαλκιδικής
Τickets : 7 ευρώ + μπύρα (για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων)
Doors Open: 20:30
Free camping

Μπύρες 1,00 - 1,50 ευρώ
 Ρετσίνες 1,50 ευρώ
 Αναψυκτικά – Σουβλάκια : 1 ευρώ

Επικοινωνία – Πληροφορίες  :
 τηλέφωνα : 6982 151 827 - 6939 20 85 85

Κτελ Χαλκιδικής : 2310 316 555 (Σταθμός Θεσσαλονίκης)
                        2372 0 22 278 (Σταθμός Αρναίας)

                                    Μέσω Εθν. Οδού Θεσνίκης - Καβάλας
                        
  Λίγα λόγια για τους global vibe :

Οι Global Vibe είναι ένα Reggae, Ska, Dub συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν το 2002 Η μπάντα ξεκίνησε τις εμφανίσεις της από το 2003 κι έχei εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλa stages της Θεσσαλονίκης, σε διάφορα άλλα hot spots της πόλης και σε διάφορα club όπως Μύλος, Café Americain κ.α. Επίσης έχουν εμφανιστεί και σε πόλεις εκτός Θεσσαλονίκης όπως Αθήνα, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια. Έχουν συμμετάσχει στο 1ο κα 2ο Rastavibe Festival στην Ασπροβάλτα δίπλα σε θρυλικές μορφές του χώρου όπως Max Romeo, Culture, Misty in Roots, Dennis Alcapone, Asian Dub Foundation, Mad Professor, στα 1ο και 2ο Castle Rock Festival στα Γιάννενα κ.α. 
Οι Global Vibe είναι:
Gregory Tantanozis - Lead Vocals 
Thanasis Dzingovic - Lead Guitar 
Vakis Gkoulios - Guitar/Vocals 
Orestes Benekas - Keyboards/Vocals
Anthie Kirkou - Vocals 
Dimitris Panagou - Bass 
Stergios Koias - Drums 

Λίγα λόγια για το Κακό Συναπάντημα :
Τα τελευταία 8 χρόνια το κακό συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή reggae-dub μπάντα. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός - άμεσος ελληνικός στίχος - συνέχεια μιας δεκαπενταετούς πορείας. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στη reggae που παίζουν κάνοντας την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις τις Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ που εκφράζουν την δράση τους καθώς και ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (groundation,dub inc κ.α..). Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους cd ως μπάντα (ανεξάρτητη παραγωγή) το οποίο και εξαντλήθηκε.
Τον Ιούνιο 2012 κυκλοφόρησαν   νέο δίσκο με τίτλο «Pressureality».
Η μπάντα θα παρουσιάσει το νέο δίσκο «Pressureality» ο οποίος θα διατίθεται από τους ίδιους στο χώρο του φεστιβάλ .Επίσης  θα παρουσιάσει παλαιότερα κομμάτια και διασκευές.
To Κακό Συναπάντημα είναι:
Στέργιος (φωνήκιθάρα)
Northical (
φωνή, samples, dub)
Βάσω (φωνήφλάουτο)
Lorrd (
τύμπανα)
Lemon (
κρουστά)
Μπάγλαν (πλήκτρα)
Myta (
κιθάρα)
Χρήστος Τούσης (μπάσο)
Steve (
ηχοληψία)



Μάθε την ερμηνεία του ονοματεπώνυμού σου


Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας. Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας.
Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Το Oroskopos.gr σου δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βρεις εύκολα και γρήγορα τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμού σου και να διαβάσεις τί σημαίνει...

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝTE ΝIΡΟ: Θα πολιτογραφηθώ Έλληνας

Σπίτι σχεδιάζει να αγοράσει στη Σαντορίνη ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και μάλιστα με θέα την Καλντέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso».

Ο διάσημος ηθοποιός που πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές φέρεται να μαγεύτηκε από την θέα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και ήδη έχει δώσει εντολή...









Ένα μίνι Παρίσι από τον Gerard Brion




Ο Γάλλος καλλιτέχνης, ο Gerard Brion, αγαπά το Παρίσι την άνοιξη. Αγαπά το χρόνο, στην πραγματικότητα, και αυτό το έχει αποδείξει το πάθος για την Πόλη του Φωτός από τις δαπάνες τα τελευταία 15 χρόνια δημιουργώντας ένα έργο αφιερωμένο σε αυτό ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...