powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Στη Σιέρα Λεόνε τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3

Δύο εκπομπές αφιερωμένες στη Σιέρα Λεόνε, μία από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, παρά το πλούσιο σε διαμάντια και χρυσό υπέδαφός της, παρουσιάζουν στις 15 και 22 Απριλίου τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3.

Η εκπομπή θα παρουσιάσει την απίστευτη ιστορία του πατέρα Θεμιστοκλή, του μοναδικού Έλληνα ιεραποστόλου στη Σιέρα Λεόνε. Ο π. Θεμιστοκλής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σε ηλικία 9 χρόνων μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αυστραλία. Στην εφηβεία δημιούργησε το ροκ συγκρότημα "Flies" που έπαιζε εναρκτήρια στις συναυλίες των ‘‘Rolling Stones’’. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έγινε καθηγητής Πανεπιστημίου, αλλά μετά από μία "μεταφυσική εμπειρία", όπως λέει ο ίδιος, στράφηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και έγινε ιεραπόστολος. Αρχικά πήγε στην Κένυα και κατέληξε στη Σιέρα Λεόνε όταν πληροφορήθηκε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα εξαιτίας του εμφυλίου. Συγκινήθηκε από τους χιλιάδες ακρωτηριασμένους που ζούσαν χωρίς καμία βοήθεια και αποφάσισε να δημιουργήσει "το χωριό των αναπήρων". Με τη βοήθεια Ελλήνων και Αυστραλών δωρητών έχτισε σπίτια, κλινική και ένα πρόχειρο σχολείο - εκκλησία.
Το πρώτο μέρος της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, στις 23.00, είναι αφιερωμένο στο "χωριό των αναπήρων". Η εκπομπή καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες από τον τόπο, που παρά τις απείρου κάλλους φυσικές ομορφιές, ανακάμπτει αργά από τον δεκάχρονο εμφύλιο πόλεμο.
Στο δεύτερο μέρος, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, στις 23.00, ο Νίκος Ασλανίδης συναντά έναν Έλληνα καπετάνιο, ο οποίος ζει στη χώρα τα τελευταία 42 χρόνια. Είχε 5 αλιευτικά σκάφη και ήταν πλούσιος, αλλά καταστράφηκε από τον πόλεμο. Έπεσε θύμα ληστείας και έχασε όλα τα υπάρχοντά του. Το όνειρό του είναι επιστρέψει στην πατρίδα του, τη Λευκάδα.

Μεταδίδεται: (Α΄μέρος) Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, στις 23.00
(Β΄μέρος) Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, στις 23.00
Δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Νίκος Ασλανίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπρινιώτης
Μοντάζ: Πάνος Σκούρτης
Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Νέσια
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...