powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μέτωπο με την ΕΣΗΕΜ-Θ ανοίγει ο Ριζοσπάστης

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΔΕΠΘΕ

Σκληρή κριτική στο δ.σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης ασκεί με σχετικό δημοσίευμα ο "Ριζοσπάστης". Αφορμή οι τελευταίες εξελίξεις στον Αγγελιοφόρο, τη Μακεδονία και τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης...
Διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα:
"Αποφασισμένη να επεκτείνει την κατάργηση της ΣΣΕ και να διαπραγματευτεί απολύσεις, μειώσεις μισθών και επιχειρησιακές συμβάσεις είναι η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.
Ηδη, πρωτοστάτησε στον εξαναγκασμό των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της «ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, με τις οποίες αποδέχονται μειώσεις των μισθών τους κατά 12,5%. Στους 7 εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υπογράψουν η εργοδοσία επέβαλε 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία.
Τώρα, η ΕΣΗΕΜΘ προανήγγειλε ότι θα ανοίξει διάλογο με την εργοδοσία της «Μακεδονικής Εκτυπωτικής», προκειμένου να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις για μειώσεις μισθών και από τους εργαζόμενους στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «ΣΠΟΡ του Βορρά». Προβάλλει τη λογική του μικρότερου κακού (ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 12,5%) έναντι του μεγαλύτερου (εκ περιτροπής εργασίας 2,3 και 4 ημερών) για να πείσει ότι είναι αναγκαία και αναπόφευκτη η αποδοχή της μείωσης μισθών.
Ταυτόχρονα, η ΕΣΗΕΜΘ ετοιμάζεται να συζητήσει απολύσεις, μειώσεις μισθών και ό,τι άλλο αποφασίσει η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ για τα Δημοτικά Μέσα της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε ότι η ΔΕΠΘΕ, στην οποία υπάγονται η δημοτική τηλεόραση και τα 3 δημοτικά ραδιόφωνα, θα λειτουργήσει με μειωμένο προϋπολογισμό κατά 30% και στο πλαίσιο αυτό εξετάζει να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού, μειώσεις μισθών, κλπ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος έβαλε στο τραπέζι του διαλόγου τα ενδεχόμενα υπογραφής ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης και της επιβολής εκ περιτροπής εργασίας.
Την ίδια ώρα που η εργοδοτική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ πήρε φόρα και ετοιμάζεται να ικανοποιήσει μία προς μία τις αξιώσεις των εργοδοτών, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, καταψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας Γ. Ζαγγανάς - υπερψηφίστηκε από την Ν. Μποζίνη - με το οποίο, μεταξύ άλλων, καταγγελλόταν η υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ και καλούνταν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να αντισταθούν και να αντεπιτεθούν αγωνιστικά μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό λαϊκό κίνημα για την υπογραφή ΣΣΕ για αξιοπρεπείς μισθούς και δουλειά μόνιμη και σταθερή με πλήρη δικαιώματα με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των βάρβαρων μέτρων.
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αρκέστηκε να βγάλει ένα ψήφισμα με το οποίο «εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόσφατη εξέλιξη στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ», κάνει γαργάρα τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ και «εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση του κλάδου σε όλους τους συναδέλφους που επιμένουν να μην υπογράφουν ατομικές συμβάσεις και να αρνούνται την εκ περιτροπής απασχόληση, πρακτικές που παράνομα προωθούνται από την εργοδοσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...