Πληθαίνουν οι φωνές που συστήνουν πλέον την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Το περίεργο είναι ότι όλες αυτές οι φωνές προέρχονται από τη Γερμανία και αυτό θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Στις φωνές αυτές λοιπόν προστέθηκε και ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επισήμανε....
την ανάγκη παραχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας (πάλι παίζει αυτό) των ευρωπαϊκών κρατών. Για να επιτευχθεί όμως αυτό είπε, χρειάζεται μια...Hassapis-Peter
Κοινή Κυβέρνηση. Έτσι την ονόμασε.
Εξέφρασε την λογική άποψη ότι το ΕΥΡΩ από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της Ένωσης και πρόσθεσε πως η ίδια η νομισματική Ένωση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική.
Εκφράζει όμως την εντελώς (κατά την άποψή μας) αντιδημοκρατική άποψη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης θα πρέπει να βγαίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απλά να εποπτεύεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όταν γίνουν όλα αυτά και αφού πρώτα υπογραφεί και η αλλαγή της συνθήκης της Λισσαβόνας, τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τα ευρωομόλογα κατέληξε.
Εμάς, μας προβληματίζει αρκετά κυρίως ο τρόπος που προτείνει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ να δημιουργείται η ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Η ακριβής διατύπωση στο σημείο αυτό είναι: "Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να κάνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα εποπτεύεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και αυτό σημαίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης".
Αν είναι να διορίζεται μια κεντρική κυβέρνηση όπως συμβαίνει σήμερα πχ με διορισμούς σε στυλ Ρομπάϊ, Μπαρόζο, Ρεν, Τρισέ, Γιούνκερ κ.λ.π. να λείπει το βύσσινο.
Είτε θα υπάρξει δημοκρατική εκλογή σε στυλ ΗΠΑ και ακόμα πιο δημοκρατικά, από όλους τους πολίτες της Ευρώπης, είτε διαφορετικά καλύτερα να το διαλύσουμε το μαγαζί.
Μαγειρέματα της Γερμανίας κ.λ.π. για επιλογή κυβερνητικών προσώπων, από δοτούς επιτρόπους που θα έχουν στείλει εκεί οι διάφοροι κυβερνήτες των περιφερειών (Πολιτειών πλέον και όχι Κυρίαρχων Κρατών), να μας λείπουν.
Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, το ελληνικό Έθνος δεν βλέπουμε να έχει μέλλον μέσα σε ένα τέτοιο υπερεθνικό μόρφωμα. Θα είναι πάντα μια μικρή, φτωχή και άνευ ουσίας περιφέρεια.
Φυσικά την ελληνική ολιγαρχία, ουδόλως την χαλάει το θέμα.
Εμάς όμως μας αρέσει;;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου