powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μια... βουβή ταινία «σαρώνει» στις Χρυσές Σφαίρες


Ένα βήμα πριν την μεγάλη ημέρα της απονομής των βραβείων «Χρυσές Σφαίρες 2012» και ανακοινώθηκαν επίσημα οι υποψηφιότητες. 

Συγκεκριμένα έξι βραβεία διεκδικεί η ταινία «The Artist». Στην κατηγορία «Καλύτερου Ηθοποιού Δραματικής Ταινίας»,υποψήφιοι είναι οι: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Λεονάρντο Ντικάπριο, Μάικλ Φασμπέντερ, Ράιαν Γκόσλινγ και Μπραντ Πιτ.

Στην αντίστοιχη κατηγορία για τις γυναίκες υποψήφιες είναι η Μέριλ Στριπ, η Γκλεν Κλόουζ, η Τίλντα Σουίντον, η Βάιολα Ντέιβις και η Νούμι Ραπάς.

Τον τίτλο «Καλύτερη Δραματική Ταινία» διεκδικούν οι: «The Descendants», «The Help», «Hugo», «Aι Ειδοί του Μαρτίου» και «Μοneyball».

Η Τζόντι Φόστερ, η Σαρλίζ Θέρον, η Μισέλ Γουίλιαμς και η Κέιτ Γουίνσλετ διεκδικούν το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ. Ο Όουεν Γουίλσον επίσης διεκδικεί το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Ο Γούντι Άλεν με την ταινία του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» είναι υποψήφιος για τρεις Χρυσές Σφαίρες».

Στην κατηγορία Καλύτερου Σεναρίου υποψήφιες είναι οι ταινίες, «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν, «Αι Ειδοί του Μαρτίου» του Τζορτζ Κλούνεϊ, «The Artist», «The Descendants» και «Moneyball».

Η ταινία της Αντζελίνα Τζολί «In the Land of blood and Honey», η ταινία των αδελφών Νταρντέν «Το παιδί με το ποδήλατο», αλλά και η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Το δέρμα που κατοικώ», είναι υποψήφιες για την καλύτερη Ξενόγλωσση ταινία.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας διεκδικούν ο Γούντι Άλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι), ο Τζορτζ Κλούνεϊ (The I des of March), ο Μάρτιν Σκορσέζε (Hugo), o Αλεξάντερ Πέιν (The Descendants) και ο Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist).

Στην κατηγορίαΚαλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων υποψήφιες είναι οι ταινίες «Οι Περιπέτειες του Τεν-Τεν», «Hugo», «Cars 2», «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» και τέλος οι «Περιπέτειες του Άρθουρ».

Το Ειδικό Βραβείο Cecil Demille φέτος θα δοθείστον Μόργκαν Φρίμαν. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 15 Ιανουαρίου, με παρουσιαστή για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κωμικό ηθοποιό Ρίκι Ζερβέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...