powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Η ΕΝΩΣΗ"


Σύλλογος Σαρακατσαναίων
Νομού Θεσσαλονίκης
«Η ΕΝΩΣΗ»
Μυκηνών 17-19
Τηλ. επικοινωνίας:
2310840950

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ
Οι σαρακατσάνοι μας δείχνουν το δρόμο

Για κάθε σύγχρονο νέο η ενασχόληση με την παράδοση θα πρέπει να αποτελεί ανάγκη, καθώς μέσω αυτής θα διδαχθεί όλες τις αξίες και τα ιδανικά που θα τον βοηθήσουν να ολοκληρωθεί ως προσωπικότητα. Ιδίως δε οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά που διδάσκει η πλούσια σαρακατσάνικη παράδοση. Η ιδιαίτερη σαρακατσάνικη παράδοση αποτελεί πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και έχει διαμορφωθεί με τη συμβολή πολλών γενεών. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μουσειακό αντικείμενο και ως τέτοιο να παραδοθεί στις επόμενες γενεές.

Στη σύγχρονη εποχή, η «παράδοση» ταλανίζεται καθώς οι σύγχρονοι νέοι παραμένουν αποξενωμένοι από αυτή, υποτιμώντάς τη είτε λόγω της άγνοιας στην οποία παρέμειναν, είτε εξαιτίας του σύγχρονου υλιστικού τρόπου ζωής, είτε της επικρατούσας άποψης που θέλει την παράδοση συνώνυμο του συντηρητισμού. Μέσα από τις νέες ιδέες για τον σεβασμό και τη διατήρηση των παραδόσεων, συνδυάζοντας την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό, τη στιγμή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, οι θεσμοί αμφισβητούνται και η επικράτηση νέων συνηθειών και συμπεριφορών ταλανίζουν την κοινωνία, η νεολαία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ», απαντά θυμίζοντας τι σημαίνει παράδοση για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η νεολαία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ» πρωτοπορώντας και ξεπερνώντας στερεότυπα προηγούμενων δεκαετιών, αποφάσισε να οριοθετήσει την έννοια της παράδοσης στη σύγχρονη εποχή, δίνοντας την αίσθηση ότι η παράδοση μπορεί να ενώσει.

Ο υπεύθυνος Νεολαίας, Βασίλης Δερβίσης τόνισε ότι: «Μετά τη σύσταση του νέου συμβουλίου του Συλλόγου υπάρχει κλίμα  συνεργασίας, όραμα και ελπίδα, για την επίτευξη στόχων, που θα μας δώσουν νέα ώθηση. Για πρώτη φορά δοκιμάζουμε να δουλέψουμε μαζί νέοι και παλαιότεροι, με σκοπό να συνδυάσουμε  καινούργιες ιδέες με την εμπειρία. Ευχή όλων είναι να παραχθεί το μέγιστο έργο και να έρθουν κοντά μας όσο περισσότεροι νέοι Σαρακατσάνοι μπορούν».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Α.Μουτσιάνας υποστήριξε ότι ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ» μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου μπήκε σε νέα τροχιά. «Οι νέοι άνθρωποι ήλθαν στο προσκήνιο και σεβόμενοι την κληρονομιά που τους έχουν κληροδοτήσει οι παλαιότερες γενεές κοιτούν μπροστά για να σχεδιάσουν το μέλλον της παράδοσης. Τους επόμενους μήνες ο Σύλλογος μας μέσα από δράσεις θα έλθει κοντά στους Σαρακατσάνους του νομού. Καλούμε λοιπόν όλους τους Σαρακατσάνους να αγκαλιάσουν τον Σύλλογο και να έλθουν κοντά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο:

Πρόεδρος
Μουτσιάνας Α. Γεώργιος
Αντιπρόεδρος
Τσαλής Αχιλλέας
Γεν. Γραμματέας
Καρυώτης Ευάγγελος
Ειδ. Γραμματέας – Υπεύθυνη Δημοσίων  Σχέσεων
Μπρόζου Δήμητρα
Ταμίας
Καλφούντζος Περικλής
Υπεύθυνος Νεολαίας
Δερβίσης Βασίλειος
Υπεύθυνος Χορευτικών
Χούτας Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...