powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τα Αστρονομικά Φαινόμενα του Ιουνίου 2012


Στις 6 Ιουνίου το πέρασμα της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο

Οι προβλέψεις μας για τις εκλογές της Πανσελήνου δεν έπεσαν έξω...Η ακατάλληλη μέρα για αποφάσεις επαληθεύτηκε.Τώρα μαθαίνουμε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στις 17 Ιουνίου, και σύμφωνα με την Σελήνη θα είναι η πιο κατάλληλη μέρα για αποφάσεις...Διότι με την Νέα Σελήνη που θα έχουμε στις 19 Ιουνίου ώρα 19:02  θα γνωρίζουμε τα τελικά αποτελέσματα και σίγουρα μια κυβέρνηση αυτοδύναμη...Αυτή τη φορά ευχόμαστε να επαληθευτούν οι προβλέψεις μας.
Στα Αστρονομικά μας τον μήνα Ιούνιο έχουμε αρκετά ενδιαφέροντα:
Στις 4 Ιουνίου θα γίνει μια μερική έκλειψη Σελήνης.Δεν θα μας είναι όμως ορατή στην Ελλάδα διότι η Πανσέληνος θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της Γης(ώρα 12:00-14:00 Ελλάδας).
Από τις 6 Ιουνίου έχουμε ένα μοναδικό φαινόμενο με την Αφροδίτη να περνά μπροστά από τον Ήλιο, αυτό έχει ξανασυμβεί στις 8 Ιουνίου του 2004 που πέρασε από το νότιο σημείο του Ήλιου.Εφέτος θα περάσει από το βόρειο και θα φαίνεται από τις 02:00-07:00.Εμείς βέβαια στην Ελλάδα θα την δούμε το πρωί μόλις ανατείλει ο Ήλιος μέχρι τις 07:00 η ώρα.Φυσικά θέλουμε ένα καλό τηλεσκόπιο με ειδικά φίλτρα που βλέπουν τον Ήλιο.Το γεγονός αυτό είχε ξανασυμβεί το 1769 και 1761 θα ξανασυμβεί το 2247και 2255, δηλαδή κάθε 243 χρόνια η Αφροδίτη περνά μπροστά από τον Ήλιο όπως την βλέπουμε από την Γη μας, την μια φορά από το νότιο σημείο του Ήλιου και την άλλη φορά μετά 8 χρόνια από το βόρειο σημείο του Ήλιου, όπως δηλαδή θα την δούμε εφέτος στις 6 Ιουνίου από την ανατολή Ηλίου ως ώρα 07:00.
Ο Άρης τον μήνα Ιούνιο θα είναι ακόμα στον αστερισμό του Λέοντα, που τον βλέπουμε κάθε βράδυ, και μετά τις  15 Ιουνίου θα προχωρήσει προς τον αστερισμό της Παρθένου πλησιάζοντας τον Κρόνο ο οποίος κινείται ανάδρομα κοντά στον αστέρα Στάχυ.
Ο Δίας πέρασε δεξιά από τον Ήλιο και θα αρχίσει να είναι ορατός το πρωί πριν την ανατολή.
Η Σελήνη τον μήνα Ιούνιο θα έχει ενδιαφέρουσες συναντήσεις με αστέρια και πλανήτες.Την 1η Ιουνίου θα είναι στον αστερισμό της Παρθένου με τον Στάχυ και τον Κρόνο.
Η Πανσέληνος του Ιουνίου θα είναι στον αστερισμό του Σκορπιού κοντά στον μεγάλο αστέρα Αντάρη (4 Ιουνίου).
Στις 21 Ιουνίου  ώρα 01:09 έχουμε το θερινό Ηλιοστάσιο δηλαδή την μεγαλύτερη ημέρα του έτους και την μικρότερη νύχτα. Ο Ήλιος θα ανατείλει στις 05:30 και θα δύσει στις 21:59.
Στις 17 Ιουνίου ημέρα των εκλογών, η Σελήνη θα έχει συνάντηση με τον Δία το πρωί πριν ανατείλει ο Ήλιος.Τι σημαίνει αυτό?Ρωτήστε τον ευατό σας τι θα ψηφίσει...

''Οράτε τον ουρανό
γνώση αποκτείτε
έρρωστε και ευδαιμονήτε''
Νίκος Παζαΐτης
Τηλ. 6934 71 61 40
pazaitis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...