powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συμπαραστάτης του Δημότη: αποχώρηση με αιχμές


Διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την επιλογή του “Συμπαραστάτη του Δημότη” που για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου. Δεν θεωρείται ωστόσο βέβαιο αν τελικά υπάρξει εκλογή (όπως άλλωστε έγινε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) εξαιτίας της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτείται κάτι που προϋποθέτει συγκλήσεις.
Έντονο ωστόσο είναι και το παρασκήνιο. Ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν είναι πως ένας εκ των υποψηφίων για τη θέση ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θόδωρος Κουτρούκης απέσυρε την υποψηφιότητά του προχωρώντας σε καταγγελίες: «η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών διαδικασιών αλλά μόνο δημόσιας διαβούλευσης», σημειώνει σε δήλωσή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι είναι ο δικηγόρος Διονύσης Δήμου, ο πρώην πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, Νίκος Καρακώστας, η δικηγόρος Βενετία Μυρώνη, ο πρώην αντιδήμαρχος επί διοίκησης Θεοχάρη Μαναβή, Κώστας Παπαθεοδωρου και ο αντιστράτηγος ε.α. Χάρης Τσιρκινίδης.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η συνεδρίαση μετά την αποτυχία εκλογής την Πέμπτη. Η πρόταση της διοίκηση είναι Συμπαραστάτης του Πολίτη να εκλεγεί ο πρώην γ.γ. του ΥΜΑΘ και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Λουκάς Ανανίκας.
Ενδιαφέρον έχει ωστόσο και ότι στην πρώτη εκλογική διαδικασία παρατηρήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις διαρροές από την πλειοψηφούσα παράταξη. Από τους 45 περιφερειακούς συμβούλους που ψήφισαν (η εκλογή απαιτεί 47) ο κ.Ανανίκας συγκέντρωσε 39 αν και οι σύμβουλοι της παράταξης Ψωμιάδη που ψήφισαν ήταν 43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...