powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

BMW i8

Η BMW αποκάλυψε πρόσφατα το δίπορτο i8 Concept. Το i8 αποτελεί το όραμα της BMW για ένα σύγχρονο σπορ αυτοκίνητο, που τροφοδοτείται από ένα plug-in υβριδικό κινητήρα. Το i8 είναι ένα 2 +2 όχημα, που υπόσχεται να προσφέρει αρκετό εσωτερικό χώρο για τέσσερα άτομα. Το i8 concept συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Έτσι, ο μπροστινός άξονας της BMW i8 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, με ισχύ 170 hp και 250 Nm, ενώ στο πίσω άξονα φθάνει η ισχύς ενός υψηλής απόδοσης 3κύλινδρου κινητήρα με 220 ίππους και 300 Νm ροπής.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορείτε να διαπιστώσετε εύκολα πως...



 τα νούμερα για το i8 είναι εντυπωσιακά. Αφού η συνολική ισχύς του φθάνει τα 390 άλογα με 550 Nm ροπής. Στοιχεία που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να αναπτύσσει εξαιρετικές επιδόσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία, το i8 επιταχύνει από 0 στα 100 xlm. /ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα θα προσφέρει οικονομία καυσίμου κάτω από 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα

To i8 concept της BMW έρχεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου , η οποία μπορεί να επαναφορτίζεται από μια πρίζα στο σπίτι, που προσφέρει στο i8 Concept αυτονομία μέχρι και 35 χιλιόμετρα με ηλεκτρική ισχύ μόνο.

Το ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστινό μέρος του i8 είναι συνδεδεμένο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στο πίσω μέρος μέσω του λεγόμενου «τούνελ ενέργειας». Η σήραγγα στεγάζει επίσης τη μπαταρία του i8 και δίνει στο αυτοκίνητο ένα χαμηλό κέντρο βάρους και 50/50 κατανομή βάρους.

Η BMW χρησιμοποιείται την LifeDrive αρχιτεκτονική για την ανάπτυξη του i8. Αυτή η νέα έννοια έδωσε στο i8 χαρακτήρα σπορ αυτοκινήτου του, ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλή απόδοση και εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά.

Η BMW λέει ότι το i8 αποτελεί την δική της πρόταση για ένα «σπορ αυτοκίνητο για μια νέα γενιά", το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα τεθεί τελικά στην παραγωγή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...