powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Aνοιξε τo πρώτο ΑΤΜ με... μπαγκέτες


Ένας φούρνος στο Παρίσι εγκαινίασε το πρώτο 24ωρο μηχάνημα ανάληψης… μπαγκέτας!

Πόσες φορές έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ψάχνετε μάταια έναν ανοιχτό φούρνο για να αγοράσετε φρέσκο ψωμί, μόνο και μόνο για να επιστρέψετε στο σπίτι σας άπραγοι; Αυτό σκέφτηκε ο Jean-Louis Hecht από το Παρίσι, εγκαινιάζοντας τα πρώτα 24ωρα μηχανήματα πώλησης… μπαγκέτας!
Ο Hecht είναι αρτοποιός στο Παρίσι και πριν δύο χρόνια παρατήρησε...


 πόσο δύσκολο ήταν να βρει κανείς φρέσκο ψωμί τους θερινούς μήνες, αφού αρκετοί από τους 33.000 φούρνους της χώρας έκλειναν για διακοπές. Παράλληλα εκνευριζόταν όταν πελάτες του χτυπούσαν την πόρτα για ψωμί, αφού είχε κλείσει το κατάστημα του. Έτσι σκέφτηκε να δημιουργήσει τον «φούρνο του αύριο» ως την απόλυτη λύση στα προβλήματα του.
Οι μπαγκέτες ψήνονται κατά το ήμισυ σε κανονικό φούρνο και μετά τοποθετούνται στο μηχάνημα. Όταν θελήσει κάποιος να κάνει μια «ανάληψη», βάζει ένα ευρώ στο μηχάνημα, το οποίο με τη σειρά του ψήνει την μπαγκέτα άμεσα. Έτσι μέσα σε λίγο χρόνο μπορούμε να έχουμε μια φρέσκια και αχνιστή μπαγκέτα.
Για την ώρα ο Hecht έχει τοποθετήσει μόλις δύο μηχανήματα, ένα σε κάθε κατάστημα που διατηρεί, αλλά πιστεύει ότι η ιδέα θα εξαπλωθεί. Θεωρεί ότι το μηχάνημά του είναι ανάλογο των ΑΤΜ τραπεζών, οπότε και σε λίγα χρόνια από εξαίρεση που είναι τώρα, θα γίνει ο κανόνας.
Ο Marc Nexhip της ένωσης φούρνων του Παρισιού ήταν λίγο διστακτικός στις δηλώσεις του στο Associated Press σχετικά με το εγχείρημα, αφού δεν φαίνεται πεπεισμένος ότι μπορεί να διατηρηθεί η γεύση της «αυτοματοποιημένης» μπαγκέτας για πάνω από 15 λεπτά, πόσο μάλλον για μερικές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...