powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ενα ανακαινισμένο Airbus για τη Μέρκελ


Φωτ.αρχείου

«Είναι θλιβερό να βλέπεις τους επικεφαλής μίας από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου να ταξιδεύουν με αεροσκάφη-αντίκες». Με αυτή τη φράση δικαιολόγησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος των Πρασίνων Γουίνφριντ Χέρμαν την ανακατασκευή του αεροσκάφους Airbus A340s για λογαριασμό της Αγκελα Μέρκελ. Διότι κάπως έπρεπε να δικαιολογηθεί η δαπάνη ενός δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών που θα έχει σύντομα στη διάθεσή της η γερμανίδα καγκελάριος προκειμένου να μετακινείται «αξιοπρεπώς».
Το νεότερο αεροσκάφος που ανήκε έως σήμερα στη Lufthansa θα αντικαταστήσει το προηγούμενο Airbus που είχε αγοραστεί την προ της γερμανικής ενοποίησης εποχή από τον τότε καγκελάριο Ερικ Χόνεκερ. Μαζί με άλλα τέσσερα αεροσκάφη που θα αρχίσουν να παραδίδονται από τον προσεχή Μάρτιο θα αποτελέσουν τον ανανεωμένο στόλο της γερμανικής κυβέρνησης.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας έσπευσε να διευκρινίσει (ανωνύμως) στο πρακτορείο Bloomberg ότι «δεν θα δοθεί έμφαση στην πολυτέλεια αλλά στη λειτουργικότητα». Επιχειρώντας να προλάβει τυχόν αντιδράσεις για την άκαιρη σπατάλη σε περίοδο γενικευμένης λιτότητας επισήμανε ότι «όταν τα αεροπλάνα γερνούν, γίνονται ασύμφορα».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg τα αεροσκάφη τύπου A340s θα διαθέτουν αίθουσες συσκέψεων και συνεστιάσεων για τους επισήμους και τους προσκεκλημένους τους αλλά και καθίσματα «λεωφορείου» για τους… κοινούς θνητούς. Συνολικά η χωρητικότητα των αεροσκαφών θα μειωθεί από τα 300 άτομα στα 142. Πάντως ο εσωτερικός διάκοσμος δεν θα θυμίζει το παρελθόν των αεροπλάνων που χρησιμοποιούνταν για εμπορικές πτήσεις. Οπως και στα μικρότερα A319s, των οποίων έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή, οι εσωτερικοί χώροι φέρουν δερμάτινη επένδυση χρώματος ανοιχτού γκρι και τραπέζια με απομίμηση ξύλου σε σκούρο καφέ.
Ο Βόλκερ Μάις, εκπρόσωπος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας στην οποία θα περιέλθει ο στόλος, διευκρίνισε στο Bloomberg ότι τα αεροσκάφη θα διαθέτουν προηγμένο αμυντικό εξοπλισμό για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων καθώς και συστήματα επικοινωνίας υψηλής ασφαλείας. Ακόμα θα προστεθούν επιπλέον δεξαμενές καυσίμου ώστε η τροφοδοσία καυσίμου να είναι επαρκής για υπερατλαντικά ταξίδια.


Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=379544&dt=21/01/2011#ixzz1BhI0MddK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...