powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εμπάργκο όπλων εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ο πρόεδρος Ομπάμα απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την πώληση αεροχημάτων UCAV MQ-9 Reaper καθώς και προηγμένων πυρομαχικών. Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης ήρθε μετά από διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο τον περασμένο χρόνο.
Όπως δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος «υπήρξε έντονη υποψία για την Τουρκία στις ΗΠΑ και πιο ειδικά στο Κογκρέσο». Μέχρι και σήμερα το Κογκρέσο εμπόδιζε την πώληση των UCAV MQ-9 Reaper από την αμερικανική εταιρεία General Atomics.
Το πρώτο αίτημα της Τουρκίας για το συγκεκριμένο σύστημα εκφράστηκε στα τέλη του 2008. Η απάντηση από το αμερικανικό Κογκρέσο ήταν αρνητική λόγω των σχέσεων της Τουρκίας με το Ιράν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης «υπάρχει σε εφαρμογή ένα εμπάργκο για ορισμένα οπλικά συστήματα», και συμπλήρωσε ότι «δεν περιμένουμε κάποια σημαντική αλλαγή με το νέο Κογκρέσο».
Πάντως σύμφωνα με Τούρκος αξιωματούχους η πώληση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία θα αποτελέσει ένα από τα θέματα της ατζέντας του Τούρκου πρωθυπουργού για το 2011. Παρηγοριά πάντως για τον Ερντογάν είναι ο διορισμός του Francis Ricciardone ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα κάτι που εμποδιζόταν από το προηγούμενο Κογκρέσο μετά από κινήσεις του αρμενικού λόμπι για αρκετό χρονικό διάστημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...