powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Το ισπανικό … Στρουμφοχωριό


Τα δημοψηφίσματα  έχουν γίνει της μόδας εσχάτως, αλλά κάλπες σαν κι αυτές που στήθηκαν στο ισπανικό χωριό Juzcar, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Μάλαγα, μάλλον δεν έχουν ξαναστηθεί ποτέ, ούτε πρόκειται στο μέλλον!

Οι περίπου 250 μόνιμοι κάτοικοι του μικρού ισπανικού χωριού διεξήγαγαν δημοψήφισμα την Κυριακή για να αποφασίσουν για την εικόνα του χωριού τους. Και αποφάσισαν να διατηρήσουν το … φωτεινό γαλάζιο των Στρουμφ (!), να παραμείνουν δηλαδή εσαεί το πρώτο, επίσημο, «Στρουμφοχωριό». Ό,τι ήταν δηλαδή για τον περασμένο χρόνο, όταν επιλέχθηκε από το κινηματογραφικό συνεργείο της Sony Pictures για να φιλοξενήσει τα γυρίσματα της τελευταίας – και 3D μάλιστα – ταινίας με ήρωες τα Στρουμφάκια.

Για τις ανάγκες της ταινίας η Sony έβαψε κυριολεκτικά όλα τα σπίτια του χωριού στο γνωστό γαλάζιο χρώμα των ηρώων της, υποσχόμενη να … ξαναβάψει τα πάντα στο παραδοσιακό άσπρο χρώμα τους αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Μόνο που τώρα δεν συμφωνούν οι κάτοικοι!

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος του χωριού David Fernandez Tirado, ή «Μπαρπά-Στρουμφ» όπως τον αποκαλούν πια οι κάτοικοι, η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί το «μπλε χωριό» τους, έχει κάνει τους κατοίκους διάσημους και πιο … πλούσιους. Από τον περασμένο Αύγουστο, όταν η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, πάνω από 80.00 τουρίστες έχουν παρελάσει από το Juzcar που πλέον έχει αναδειχθεί σε νέο τουριστικό προορισμό για την Νότια Ισπανία.

Και οι ευτυχείς κάτοικοί του έπιασαν αμέσως το νόημα, με αποτέλεσμα αρκετοί να κυκλοφορούν στους δρόμους ντυμένοι Στρουμφάκια, ενώ προγραμματίζεται ήδη κι ένα φεστιβάλ με θέμα τα Στρουμφάκια!

«Τα όνειρά μας έγιναν ξαφνικά πραγματικότητα, είμαστε  ευτυχισμένοι» δηλώνει ο Μπαρμπά-Στρουμφ  Δήμαρχος.

Και το χωριό θα παραμείνει μπλε …

Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...