powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

"Φούρνοι" τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Η θερμοκρασία σε περιόδους καύσωνα μέσα στα οχήματα ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου!


Του Φώτη Κουτσαμπάρη

fkoutsamparis@makthes.gr

Ενώ η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες, ο ΟΑΣΘ δεν φρόντισε ώστε να λειτουργούν τα κλιματιστικά όλων των αστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα εντός των λεωφορείων να είναι αποπνικτική.
Οι επιβάτες που, εκτός των άλλων, σε πολλές γραμμές στριμώχνονται λόγω πληρότητας, κατά τις μετακινήσεις τους πρέπει να υποφέρουν και την υπερβολική ζέστη μέσα στο λεωφορείο, σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου!
Η αφόρητη αυτή κατάσταση καταγγέλλεται όχι μόνο από τους πολίτες αλλά και από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι αφενός γίνονται αποδέκτες παραπόνων, αφετέρου είναι αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από ανυπόφορες συνθήκες. Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ καταγγέλλει τη διοίκηση του οργανισμού “για αδιαφορία και εμπαιγμό του επιβατικού κοινού ως προς το θέμα των κλιματιστικών μηχανημάτων στα λεωφορεία”. “Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι έχουμε τα ίδια προβλήματα. Έλλειψη ανταλλακτικών και μη οργανωμένη αντιμετώπιση της συντήρησης και επισκευής των κλιματιστικών μηχανημάτων μάς οδηγούν κάθε καλοκαίρι στην ίδια τραγική κατάσταση”, τονίζουν οι εργαζόμενοι.
Ο Δημήτρης Τσερμενίδης, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων, περιγράφει ότι “η συντήρηση γίνεται σε δύο τμήματα, στη Σταυρούπολη και τον Φοίνικα, αλλά δεν έγινε σωστός προγραμματισμός από τη διοίκηση, ώστε να είναι έτοιμα τα κλιματιστικά”. Οδηγοί του ΟΑΣΘ αναφέρουν ότι υποχρεούνται να εργάζονται 8 και 9 ώρες ημερησίως σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 50 οC. “Εμείς οι εργαζόμενοι ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται και τους παρακαλούμε να μην εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς τους εργαζόμενους οδηγούς, διότι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση. Εξάλλου και οι ίδιοι οι οδηγοί αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από αυτές τις ανυπόφορες συνθήκες”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου.
Υπομονή μέχρι τον Ιούλιο
“Αυτήν την περίοδο κινούνται όλα τα λεωφορεία του στόλου του ΟΑΣΘ και όταν πάθει βλάβη το κλιματιστικό σε ένα λεωφορείο δεν υπάρχει δυνατότητα να πάει στο συνεργείο χωρίς να αλλάξει η ροή των δρομολογίων. Έτσι, προτιμούμε να έχουμε έναν ελάχιστο αριθμό λεωφορείων με ανοικτά παράθυρα, παρά να αποσύρουμε λεωφορεία και να περιμένει ο κόσμος για πολύ ώρα στη στάση, μέσα στη ζέστη”, απαντά ο διευθυντής του ΟΑΣΘ Γιάννης Τσούφης. Ο ίδιος αναφέρει ότι “από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, θα έχουμε 60 λιγότερα λεωφορεία σε κίνηση κι έτσι θα μπορούμε να αντικαθιστούμε το λεωφορείο που θα έχει πρόβλημα στο κλιματιστικό και να το επισκευάζουμε αμέσως. Κατανοώ τους εργαζόμενους και τους επιβάτες. Έτυχε ο καύσωνας αυτές τις ημέρες. Περίπου 35 λεωφορεία από το σύνολο των 600σίων έχουν παρουσιάσει πρόβλημα στο κλιματιστικό”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...