powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

FRIENDS


Τα Φιλαράκια (πρωτότυπος τίτλος: Friends) είναι μία αμερικάνικη κωμική τηλεοπτική σειρά τύπου σίτκομ. Η προβολή της άρχισε το 1994 και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 2004 με μεγάλη απήχηση για όλο αυτό το διάστημα. Προβλήθηκε και συνεχίζει να προβάλλεται ακόμα και σήμερα σε συνολικά πάνω απο 100 χώρες. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο το παρακολούθησαν 51 εκατομμύρια Αμερικάνοι τηλεθεατές. Κατά πολλούς υπήρξε η πιο επιτυχημένη κωμική σειρά όλων των εποχών. Η επιτυχία του σίριαλ, όπως υποστηρίζουν πολλοί, οφείλεται στο έξυπνο σενάριο αλλά και στη «χημεία» που ένωσε τους πρωταγωνιστές.
Ήρωες και ρόλοι
Η σειρά αφορούσε κυρίως τις ζωές έξι ανθρώπων που ζουν στην Νέα Υόρκη του σήμερα. Πρόκειται για τα ακόλουθα πρόσωπα:
• Ρος Γκέλερ – Ντέιβιντ Σουίμερ
• Μόνικα Γκέλερ – Κόρτνεϊ Κοξ Αρκέτ
• Ρέιτσελ Γκριν – Τζένιφερ Άνιστον
• Τσάντλερ Μπινγκ – Μάθιου Πέρι
• Φοίβη Μπουφέ – Λίζα Κούντροου
• Τζόι Τριμπιάνι – Ματ ΛεΜπλανκ
Και οι έξι είναι φίλοι που διάφορες περιστάσεις τους έφεραν μαζί και κάνουν πολύ στενή παρέα. Εκτός από τον Ρος και την Φοίβη, ζουν σε δύο διαμερίσματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στον ίδιο διάδρομο μίας πολυκατοικίας στο κέντρο της Νέα Υόρκης. Συχνάζουν στο καφέ Central Perk και κάθονται πάντα γύρω από τον ίδιο καναπέ.
Όλη η σειρά περιστρέφεται γύρω από τις ζωές τους, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους και τις ερωτικές σχέσεις με τρίτα πρόσωπα ή και μεταξύ τους. Κάποιες από αυτές τις σχέσεις είναι μακροχρόνιες και άλλες επανέρχονται κατά διαστήματα. Επίσης, σπάνια στη σειρά βλέπουμε ή μαθαίνουμε για άλλους φίλους τους. Οι γονείς τους, οι εργοδότες τους, οι συνάδελφοί τους ακόμα και οι γείτονές τους εμφανίζονται εξίσου σπάνια.
Στο πίνακα φαίνονται οι σχέσεις των έξι πρωταγωνιστών.
Πίνακας με τις σχέσεις των έξι πρωταγωνιστών
Ρος Μόνικα Ρέιτσελ Τσάντλερ Φοίβη Τζόι
Ρος - Αδέλφια Ερωτευμένος από το Λύκειο. Σχέση κατά διαστήματα. Βραχύβιος γάμος στο Λας Βέγκας. Μια κόρη εκτός γάμου. Συγκάτοικοι στο κολλέγιο και φίλοι από τότε. φίλοι φίλοι
Μόνικα Αδέλφια - Φίλες από το Λύκειο. Συγκάτοικοι για μεγάλο μέρος της σειράς πριν συνάψει σχέση με τον Τσάντλερ. Εραστές από τον 5ο κύκλο. Συζούσαν πριν παντρευτούν. φίλοι φίλοι
Ρέιτσελ Σχέση κατά διαστήματα. Μία κόρη εκτός γάμου. Φίλες από το Λύκειο. - φίλοι Συγκάτοικοι για ένα σύντομο διάστημα. Φλερτ που δεν κατέληξε πουθενά.
Τσάντλερ Συγκάτοικοι στο κολλέγιο και φίλοι από τότε. Εραστές από τον 5ο κύκλο. Συζούσαν πριν παντρευτούν. φίλοι - φίλοι Συγκάτοικοι και κολλητοί φίλοι
Φοίβη φίλοι φίλοι Συγκάτοικοι για ένα σύντομο διάστημα φίλοι - Διακριτικό φλερτ
Τζόι φίλοι φίλοι Φλερτ που δεν κατέληξε πουθενά (10ος κύκλος) Συγκάτοικοι και κολλητοί φίλοι Διακριτικό φλερτ -
Ρος Γκέλερ
Ο Ρος είναι καθηγητής παλαιοντολογίας σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Σε όλη τη διάρκεια της σειράς παντρεύτηκε και χώρισε 3 φορές (Ένα μόνιμο αστείο των φίλων του είναι ότι ανά πάσα στιγμή επίκειται ο γάμος του ή άλλο ένα διαζύγιο). Με την πρώτη του σύζυγο, την Κάρολ, χώρισαν γιατί η Κάρολ ήταν λεσβία, ερωτεύτηκε και άρχισε μετά το διαζύγιο, να συζεί με μία άλλη γυναίκα. Έχουν έναν γιο, τον Μπεν, που μεγαλώνει με τη μητέρα του και την ερωμένη της• ο Ρος τον βλέπει τα Σαββατοκύριακα. Αργότερα πέρασε ένα διάστημα με την Ρέιτσελ, με την οποία ήταν ερωτευμένος από το Λύκειο. Αφού χώρισαν γνώρισε την Έμιλι, μία αγγλίδα, με την οποία σχεδίασε και πραγματοποιησε έναν γάμο στο Λονδίνο ο οποίος όμως κατέρρευσε γρήγορα, ουσιαστικά επειδή ο Ρος ήταν ακόμη ερωτευμένος με την Ρέιτσελ. Τελικά, μετά από ένα τυχαίο περιστατικό, η Ρέιτσελ μένει έγκυος μαζί του και η σχέση τους αποκαθίσταται πλήρως μόνο μετά της γέννηση της κόρης τους Έμμας. Τελικά, στο τελευταίο επεισόδειο της σειράς, τα ξαναφτιάχουν.
Μόνικα Γκέλερ
Η Μόνικα είναι σεφ. Είναι η μικρότερη αδελφή του Ρος. Προς το τέλος της σειράς έγινε και σύζυγος του Τσάντλερ. Όταν ήταν παιδί και έφηβη η Μόνικα ήταν παχύσαρκη. Έχασε όλα τα περιττά κιλά λίγο διάστημα αφότου έφυγε από το σχολείο. Αργότερα εργάστηκε (μετά από περιόδους ανεργίας ή εργασίας σαν σερβιτόρα) ως σεφ σε ακριβό εστιτόριο (Javu's). Η σχέση της με τον Τσάντλερ ξεκίνησε στον Λονδίνο (όπου γίνονταν ο γάμος του αδελφού της, Ρος) και αφού την κράτησαν κρυφή για ένα μικρό διάστημα την επισημοποιήσαν και τελικά παντρεύτηκαν. Οι προσπάθειες τους να αποκτήσουν παιδί δεν καρποφόρησαν (είχαν και οι δύο προβλήματα) και προς το τέλος της σειράς (10ος κύκλος) αποφάσισαν να υιοθετήσουν το παιδί μίας άλλης γυναίκας. Χωρίς να το γνωρίζουν επρόκειτο τελικά για δίδυμα, τα οποία, με τη σύμφωνη γνώμη της βιολογικής τους μητέρας, τα κράτησαν και τα δύο.
Ρέιτσελ Γκρίν
H Rachel είναι το κλασσικό κακομαθημένο κοριτσάκι που τρώει τα λεφτά του μπαμπά. Θα κάνει την επεισοδιακή εμφάνιση της στη σειρά όταν θα παρατήσει το μέλλοντα σύζυγο της και θα πάει τρέχοντας στο Central Perk. Εκεί ψάχνει να βρει τη Monica παλιά συμμαθήτρια και κολλητή της από το Λύκειο με την οποία όμως δεν είχαν κρατήσει επαφή. Η Rachel δεν είχε αναγκαστεί ποτέ να φροντίσει μόνη τον εαυτό της και έτσι όταν ο πατέρας της αρνείται να πληρώνει πλέον για τα ..ψώνια της, η παρέα των παιδιών της συμπαραστέκεται. Συγκατοικεί με την Monica, πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Central Perk και μια νέα ζωή ξεκινά για αυτήν. Αρκετά επεισόδια της σειράς αφορούν το love story Rachel-Ross το οποίο ξεκινάει από παλιά. O Ross είναι ερωτευμένος μαζί της από τότε που ήταν στο Λύκειο αλλά δεν κατάφερε να της το εξομολογηθεί τότε. Αποφασίζει όμως να της το πει επιτέλους τώρα, κάτι που δεν αποδεικνύεται και τόσο εύκολο τελικά. Επίσης ερωτευμένος με τη Rachel είναι και ο Gunther ένας σερβιτόρος της καφετέριας που συχνάζουν τα παιδιά. Τελικά, στο τελευταίο επεισόδειο της σειράς, τα ξαναφτιάχνει με τον Ρος και υπονοείται οτι αυτή τη φορά δεν θα τα ξαναχαλάσουν ποτε, δίνοντας το Happy End του love story: " Ross & Rachel".
Τσάντλερ Μπίνγκ
Ο Chandler είναι φίλος με τον Ross από το κολλέγιο. Συγκατοικεί με τον καλύτερο του φίλο τον Joey στο διαμέρισμα απέναντι απο αυτό της Monica. Μάλιστα όταν παντρεύεται τη Monica και αγοράζουν σπίτι έχουν και ένα ειδικά διαμορφωμένο "Joey" δωμάτιο. Ο Chandler φαίνεται να μην είναι και τόσο περήφανος για το γονείς του. Η μητέρα του είναι συγγραφέας ερωτικών μυθιστορημάτων ενώ ο πατέρας του είναι cross-dresser. Λατρεύει τις πλάκες και δεν μπορεί να σοβαρευτεί ακόμα και σε σοβαρά γεγονότα. Επίσης συχνά είτε μπλέκει σε καταστάσεις που τον κάνουν να φαίνεται ομοφυλόφιλος είτε οι άλλοι πιστεύουν μόλις τον γνωρίζουν ότι είναι. Τέλος κανείς απο την παρέα δε φαίνεται να ξέρει τι δουλειά κάνει ο Chandler.. Πριν τη Monica o Chandler είχε σχέση με τη Janice, μια γυναίκα με τσιριχτή φωνή που αρέσκεται να φωνάζει τη φράση "Oh... my... God!!". Τελικά δε θα μπορέσει να την αποφύγει εύκολα και θα συναντιούνται κάθε φορά που δε θα το περιμένει.
Τζόι Τριμπίανι
Ο Joey έχει Ιταλική καταγωγή, γεννημένος σε μια οικογένεια με 7 αδερφές. Άρχισε να κάνει παρέα με τα "φιλαράκια" όταν ουσιαστικά "τυχαία" συγκατοίκησε με τον Chandler, ο οποίος έγινε και ο καλύτερος του φίλος. Είναι ηθοποιός που μονίμως ψάχνει δουλειά, ενώ δε φαίνεται να είναι και τόσο εύστροφος. Παρ' όλα αυτά έχει τεράστια επιτυχία στις γυναίκες, την οποία μάλλον οφείλει στη φράση "How you doin'?".. Το πιο αγαπημένο πράγμα στο κόσμο γι'αυτόν ( μαζί με το σεξ βέβαια ) είναι το φαγητό. Και είναι γνωστό σε όλους ότι ο Joey ποτέ δε μοιράζεται το φαγητό του! Στο κρεβάτι του Joey θα βρείτε το αγαπημένο του κουκλάκι πιγκουίνο (τον Hugsy) με το οποίο κοιμάται πάντα μαζί. Ο Joey φαίνεται να είναι πιστός και καλός με τους φίλους του. Δυσανασχετεί όταν πρέπει να πεί ψέματα στους υπόλοιπους, ενώ νοιάζεται και φροντίζει πάντα τους υπόλοιπους της παρέας.
Φοίβη Μπουφέ
Η Φοίβη είναι μάλλον η πιο "κούκου" της παρέας. Έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία όμως χρησιμοποιεί με κάθε ευκαιρία ως δικαιολογία ή για να πετύχει πράγματα. Ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια του όταν αυτή και η δίδυμη αδερφή της ήταν μικρές, ενώ η μητέρα της κάποια χρόνια αργότερα αυτοκτόνησε αφήνοντας της με τον πατριό τους. Τελικά έμειναν μόνες όταν και αυτός κατέληξε στη φυλακή. Αργότερα ανακαλύπτει ότι η πραγματική της μητέρα ζεί και ότι τις μεγάλωσε η κολλητή της φίλη. Η Phoebe ζούσε κάποιο διάστημα στους δρόμους κάνοντας παρέα με κακοποιούς, ενώ όταν ήταν 14 είχε ληστέψει τον ..Ross! Με την αδερφή της έχουν πολύ κακές σχέσεις και μιλούν μόνο όταν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη. Η Phoebe είναι οικολόγος αλλά και χορτοφάγος, αφού δεν τρώει τίποτα που να έχει ..πρόσωπο. Είναι επαγγελματίας μασέρ και κάποιο διάστημα έμενε με τη Monica. Αλλά επειδή δε την άντεχε τελικά μετακόμισε στο σπίτι της γιαγιάς της. Η Phoebe είναι ταλαντούχα μουσικός, παίζει που και πού μουσική στο Central Perk.
Άλλοι σημαντικοί χαρακτήρες
• Γκάνθερ (James Michael Tyler): O μάνατζερ της καφετέριας Central Perk, την αγαπημένη καφετέρια της παρέας. Από την τρίτη περίοδο και μετά ο Γκάνθερ ήταν κρυφά ερωτευμένος με την Ρέιτσελ και δεν της το αποκάλυψε μέχρι το τέλος της σειράς στον 10ο κύκλο. Εμφανίζεται πιό συχνά στην καφετέρια, αλλα και μερικές φορές όταν η παρέα τον καλεί σε διάφορα πάρτυ.
• Τζάνις (Maggie Wheeler): Το περιοδικό αμόρε του Τσάντλερ με την απίστευτα εκνευριστική φωνή, το ιδιόμορφο ενδυματολογικό γούστο και την γνωστή ατάκα "OH MY GOD!" (Ω Θεέ μου!). Ο Τσάντλερ στρέφεται συχνά σ'αυτήν όταν νιώθει αβέβαιος για το αν θα βρει την κατάλληλη σύντροφο, αλλά παντα το μετανειώνει στο τέλος. Για μία πολυ μικρή περίοδο είχε συνάψει σχέση και με τον Ρος. Θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς και πιο αστείους χαρακτήρες της σειράς.
• Κάρολ (Jane Sibbett/Anita Barone): Η πρώην γυναίκα του Ρος. Από την αρχή της σειράς η Κάρολ αποκαλύπτει στον Ρος ότι είναι ομοφυλόφιλη και γι' αυτό χωρίζουνε. Παρ' όλα αυτά, η Κάρολ κυοφορεί και έπειτα δίνει ζωή στον γιο του Ρος, τον Μπεν. Οι σχέσεις τις με τον Ρος μετά τον διαζύγιο ειναι αρκετά καλές, με παροδικές και σπάνιες μικροδιαφωνίες για την ανατροφή του γιου τους Μπεν.
• Σούζαν (Jessica Hecht): Η κοπέλα της Κάρολ. Ο Ρος τη θεωρεί αιτία του χωρισμού του με την Κάρολ και γι' αυτό ποτέ δεν την συμπάθησε. Η Σούζαν βοηθάει την Κάρολ να μεγαλώσει τον γίο της με τον Ρος. Στη συνέχεια της σειράς η Κάρολ και η Σούζαν δένονται με τα δεσμά του γάμου. Χαρακτηρίζεται απο ένα αστείο και ειρώνικο ύφος στο λόγο της, που έκανε το κοινό να την αγαπήσει.
• Ugly Naked Guy: O άσχημος χοντρός γυμνός τύπος ο οποίος ζει σε ένα διαμέρισμα απέναντι απ'αυτό της Μόνικα και της Ρέιτσελ με αποτέλεσμα αυτές όπως και η υπόλοιπη παρέα να τον παρακολουθούν (πολλές φορές αθελά τους) από το παράθυρο του σπιτιού τους. Ο χαρακτήρας εμφανίζεται μόνο 2 φορές στην οθόνη, αλλα χωρίς να φανεί ποτέ το πρόσωπο του. Τη μία φορά εμφανίζεται ξαπλωμένος σε μια αιώρα κοντα στο παράθυρο του σπιτιού του. Η παρέα προσπαθεί να τον σκουντήξει επειδή έχουν υποψίες οτι ειναι νεκρός, αφού δεν εχει κουνηθέι όλη μέρα. Τελικά διαπιστώνουν οτι είναι ζωντανός. Την άλλη φορα εμφανίζεται μονο η πλάτη του, ενώ συνομιλεί με τον Ρος, ο οποίος προσπαθεί να τον καλοπιάσει, επειδή θέλει να νοικιάσει το διαμμέρισμα του, από το οποίο θα έφευγε. Στο συγκεκριμενο επεισοδιο, υπηρχε και μια σκηνη στην οποια ο Ρος ήταν γυμνός μαζί με τον ασχημο χοντρο γυμνο για να του δείξει οτι έχουν ίδια ενδιαφέροντα και έτσι να νοικιασει το διαμέρισμα το οποίο ζητούσαν και πολοί αλλοι, η οποια σκηνη δεν προβληθηκε για άγνωστους λόγους σε πολλες χώρες, ούτε και στην Ελλάδα.
Σύνοψη Περιόδων
Και στούς δέκα κύκλους επεισοδίων, βλέπουμε την ζωή των πρωταγωνιστών να εξελίσσεται. Δεν υπάρχει τίποτα πολύ σημαντικό που να ξεχωρίζει τον κάθε κύκλο.
Guest Stars
Η δημοσιότητα και η επιτυχία της σειράς οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι πολλοί ηθοποιοί αλλά και άλλες μεγάλες διασημότητες έχουν περάσει από τα πλατό της σειράς κάνοντας guest εμφανίσεις ή cameos. Ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς guest stars ήτανε οι εξής:
• Χριστίνα Απλγκέιτ (επεισόδια 9.8 & 10.5) -- Amy Green (αδερφή της Ρέιτσελ)
• Άλεκ Μπάλτουιν (επεισόδια 8.17-18) -- Parker (αγόρι της Φοίβη)
• Χανκ Αζάρια (επεισόδια 1.10, 7.11, 9.6, 9.22-23) -- David "ο επιστήμονας" (ο μεγάλος χαμένος έρωτας της Φοίβη που δουλεύει στο Μινσκ σε διάφορες επιστημονικές έρευνες)
• Έλεν Μπαξεντέιλ (επεισόδια 4.14-19, 4.21-24, 5.1, 5.4, 5.6 & 5.20) -- Emily Waltham (η δύτερη γυναίκα του Ρος)
• Τζορτζ Κλούνει (επεισόδιο 1.17) -- Dr. Michael Mitchell (γιατρός που κουράρει τη Ρέιτσελ)
• Μπίλυ Κρίσταλ (επεισόδιο 3.24) -- Tim (άντρας στο πάρκο)
• Ντάνι ΝτεΒίτο (επεισόδιο 10.11) -- Roy (ο στρίπερ του μπάτσελορ πάρτυ της Φοίβη)
• Κρίστιν Ντέιβις (επεισόδιο 7.7) -- Erin (κοπέλα του Τζόι)
• Ντακότα Φάνιγκ (επεισόδιο 10.14) -- Mackenzie (το κορίτσι που μένει στο σπίτι όπου θα μετακομίσουν ο Τσάντλερ και η Μόνικα)
• Άννα Φάρις (επεισόδια 10.9, 10.13, 10.16 & 10.19) -- Erica (η μητέρα των παιδιών που υιοθέτησαν ο Τσάντλερ και η Μόνικα)
• Σέριλυν Φεν (επεισόδιο 3.14) -- Ginger
• Έλιοτ Γκάλντ (επεισόδια 1.2, 1.8, 1.17, 2.14, 2.16, 3.1, 4.24, 5.1, 5.8, 6.9, 7.2-3, 7.13-14, 7.23-24, 8.1, 8.18, 9.1 & 10.4) -- Jack Geller (ο πατέρας του Ρος και της Μόνικα)
• Έλεν Χαντ (επεισόδιο 1.16) -- Jamie Buchman
• Κρις Ισαάκ (επεισόδιο 2.12) -- Rob Donnen (βοηθάει τη Φοίβη να προετοιμάσει την εμφάνιση της σε μια παιδική βιβλιοθήκη)
• Χιού Λάρι (επεισόδιο 4.24) -- συνεεπιβάτης της Ρέιτσελ στο αεροπλάνο, όταν πάει να πει στον Ρος ότι τον αγαπάει
• Τζέι Λένο (επεισόδιο 1.11) -- Τζέι Λένο
• Γκάρι Όλντμαν (επεισόδια 7.23-24) -- Richard Crosby (ο μέθυσος συνεργάτης ηθοποιός του Τζόι)
• Σον Πεν (επεισόδια 8.6-7) - Eric (αραβωνιστικός της Ούρσουλα και αγόρι της Φοίβη)
• Χριστίνα Πικλς (επεισόδια 1.2, 1.8, 2.14, 2.16, 3.1, 4.3, 4.24, 5.1, 5.8, 6.9, 7.2, 7.14, 7.23-24, 8.1, 8.18, 8.23, 9.5 & 10.4) -- Judy Geller (η μητέρα του Ρος και της Μόνικα)
• Μπραντ Πιτ (επεισόδιο 8.9) - Will Colbert (ενάς συμμαθητής της Μόνικα και της Ρέιτσελ από το λύκειο, που μισεί την τελευταία)
• Φρέντι Πρινζ, Τζούνιορ (επεισόδιο 9.6) - Sandy (υποψήφιος για "νταντά" της Έμμα)
• Τζιοβάνι Ριμπίζι (επεισόδια 2.6, 2.21, 3.5, 3.18, 4.11-12, 4.17, 5.3 & 10.2) -- Frank Buffay Jr (αδερφός της Φοίβη)
• Ντενίς Ρίτσαρντς (επεισόδιο 7.19) -- Cassie Geller (ξαδέρφη του Ρος και της Μόνικα)
• Τζούλια Ρόμπερτς (επεισόδιο 2.13) -- Susie Moss (πρώην συμμαθήτρια του Τσάντλερ)
• Σούζαν Σαράντον (επεισόδιο 7.15) -- Jessica Lockhart (ηθοποιός και συνεργάτισσα του Τζόι σε μια σαπουνόπερα)
• Τομ Σέλεκ (επεισόδια 2.15-16, 2.18, 2.20, 2.23-24, 3.13, 6.24-25) -- Dr. Richard Burke (αγόρι της Μόνικα)
• Τσάρλι Σιν (επεισόδιο 2.23) -- Ryan (ένας ναυτικός που ερωτεύεται τη Φοίβη)
• Μπρουκ Σιλντς (επεισόδιο 2.12) -- Erika Ford (κοπέλα του Τζόι που πιστεύει ότι ο Τζόι είναι ο άνθρωπος που υποδείεται στη σαπουνόπερα που πρωταγωνιστεί
• Μπόνι Σόμερβιλ (επεισόδια 8.01, 8.05-06, 8.08, 8.11, 8.15, 8.17) -- Mona (κοπέλα του Ρος)
• Μπεν Στίλερ (επεισόδιο 3.22) -- Tommy
• Κάθλιν Τέρνερ (επεισόδια 7.22-24) -- Charles Bing/'Helena Handbasket' (ο πατέρας του Τσάντλερ)
• Ζαν Κλοντ Βαντάμ (επεισόδιο 2.13) -- Ζαν Κλοντ Βαντάμ
• Ρόμπιν Γουίλλιαμς (επεισόδιο 3.24) -- άντρας στο πάρκο
• Μπρους Γουίλις (επεισόδια 6.21-23]) -- Paul Stevens (ο πατέρας της κοπέλας του Ρος που έχει σχέση με τη Ρέιτσελ)
• Ρις Γουίδερσπουν (επεισόδια 6.13-14) -- Jill Green (αδερφή της Ρέιτσελ)
• Λορίν Τομ (επεισόδια 1.24, 2.1-2, 2.4, 2.7-8 & 2.10) -- Julie (κοπέλα του Ρος)
• Πολ Ρουντ (επεισόδια9.3-4, 9.6-7, 9.9, 9.12-13, 9.16-17, 9.23-24, 10.1, 10.5, 10.7, 10.12, 10.14 & 10.19) -- Mike Hannigan (ο άντρας της Φοίβη)
• Ιζαμπέλα Ροσελίνι (επεισόδιο 3.5) -- Ιζαμπέλα Ροσελίνι
• Ρον Λέιμπμαν (επεισόδια 2.22, 3.7, 8.8 & 10.13) -- Dr. Leonard Green (ο πατέρας της Ρέιτσελ)
• Τζουν Γκάμπλ (επεισόδια 2.10,2.19,3.22,5.10,6.4,6.21,7.19,8.22 & 10.4) - Estelle Leonard (η ατζέντισα του Τζόι)
Απήχηση
Η σειρά προβλήθηκε σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο επεισόδιο της το παρακολούθησαν στις ΗΠΑ περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Η όγδοη περίοδος της σειράς έφτασε στην πρώτη θέση των προγραμμάτων με την υψηλότερη τηλεθέαση για την τηλεοπτική περίοδο 2001-2002 με 24.500.000 κατά μέσο όρο ανά επεισόδιο.
Στην Ελλάδα όλοι οι κύκλοι της σειρά προβλήθηκαν από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό "STAR" (με καθυστέρηση 3-4 χρόνων απο την έναρξη της προβολής της σειράς στον Αμερικάνικο τηλεοπτικό σταθμό NBC ) και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Προβάλονται σε επανάληψη ακόμη και σήμερα. Επίσης, διαντίθενται στην αγορά και τα DVD με όλα τα επεισόδια και έξτρα υλικό, σε κασετίνες ανα κύκλο (10 κύκλοι).
Βραβεία
Emmy
• 2003 - Καλύτερη Guest Ηθοποίος σε Κωμική Σειρά - Christina Applegate
• 2002 - Καλύτερη Κωμική Σειρά (ήταν υποψήφια για την κατηγορία αυτή και το 1995, 1996, 1999, 2000, 2003)
• 2002 - Καλύτερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά - Τζένιφερ Άνιστον
• 2000 - Καλύτερος Guest Ηθοποίος σε Κωμική Σειρά - Μπρους Γουίλις
• 1998 - Καλύτερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά - Λίζα Κούντροου
• 1996 - Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Κωμική Σειρά - Michael Lembeck (για το επεισόδιο "The One After the Superbowl")
Χρυσές Σφαίρες
• 2003 - Καλύτερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά - Τζένιφερ Άνιστον
• Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά - Κωμωδία/Μιούζικαλ - (ήταν υποψήφια για την κατηγορία αυτή και το 1996, 1997, 1998, 2002, 2003)
Screen Actors Guild Awards
• 2000 - Καλύτερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά- Λίζα Κούντροου
• 1996 - Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά (ήταν υποψήφια για την κατηγορία αυτή και το 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)




http://el.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...