powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Με 325 ίππους και 4x4


Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, η οποία ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 9 Μαΐου, θα παρουσιάσει η Opel την κορυφαία έκδοση του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2009». Από την ονομασία του συγκεκριμένου μοντέλου δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, φυσικά, τα αρχικά OPC (Opel Performance Center), που αποτελούν εδώ και μια δεκαετία το σήμα κατατεθέν κάθε σπορτίφ έκδοσης της Opel.


Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου φιλοξενείται ένα 6κύλινδρο σύνολο χωρητικότητας 2,8 λίτρων, το οποίο θα αποδίδει χάρη στη φροντίδα των έμπειρων μηχανικών της φίρμας 325 ίππους και ροπή 40,7 χλγμ. Όπως είναι αναμενόμενο, η ηχητική του κινητήρα, ο οποίος θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, αναμένεται να είναι ανάλογη του χαρακτήρα της κατασκευής, η οποία θα μπορεί σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Opel να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δλ. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.


Στον τομέα της εμπρόσθιας ανάρτησης (πιο χαμηλές σε κάθε περίπτωση κατά 10 χλστ.), οι μηχανικοί εξέλιξαν τη γνώριμη διάταξη του μοντέλου (βλ. γόνατα Μακφέρσον) υιοθετώντας μια αντίστοιχη με την ονομασία HiPerStrut, η οποία συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αίσθησης του τιμονιού. Και εδώ συναντάμε τις «ενεργές» αναρτήσεις FlexRide της Opel, οι οποίες προσαρμόζονται στο εκάστοτε οδηγικό στιλ διαθέτοντας συγχρόνως τα προεπιλεγμένα προγράμματα Standard, Comfort, Sport και OPC.


Όσον αφορά τη μετάδοση, συναντάμε το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Adaptive 4x4, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ πίσω διαφορικό (eLSD). Τα εμπρός φρένα είναι αναβαθμισμένα σε προδιαγραφές αποτελούμενα από δίσκους 355 χλστ. και δαγκάνες της Brembo. Σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι εμπνευσμένες από το πρωτότυπο GTS, όντας οι απολύτως… αναμενόμενες, με τους εμπρός προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τους μεγάλους τροχούς (19 ιντσών και προαιρετικά 20 ιντσών) να πρωταγωνιστούν από όποια πλευρά κι αν αντικρύσει κανείς το νέο Insignia OPC. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η διάθεση του αυτοκινήτου δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου. Εν αναμονή, λοιπόν!


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/01/325-4x4.html#ixzz0eBVsfYFA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...