powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ούτε ουίσκι δεν πίνει πια ο Έλληνας...


Η... φτώχεια θέλει καλοπέραση λέει μια παροιμία, αλλά ακόμα και αυτό φαίνεται ότι ανέτρεψε η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. Άδειες τσέπες και άσχημη ψυχολογία, έχουν περιορίσει δημοφιλείς συνήθειες του Έλληνα καταναλωτή που στο παρελθόν παρουσιάζονταν ανεπηρέαστες από άσχημες οικονομικές συγκυρίες.
Μια από αυτές και η κατανάλωση ποτού, η οποία εμφάνισε κάμψη την τελευταία πενταετία προκαλώντας... πονοκέφαλο στις εταιρείες εισαγωγής αλλά και στις κάβες. «Η αγορά βρίσκεται σε ύφεση με τα καταστήματα πώλησης ποτών να παρουσιάζουν μειωμένο τζίρο 20% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι παρά τις εργοστασιακές ανατιμήσεις 4-5%» σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Διακινητών Οίνων και Ποτών κ. Ευάγγελος Μήτσιος, που εκπροσωπεί περίπου 2.000 μέλη.
«Ο κόσμος δεν έχει αγοραστική δύναμη και αυτό αντικατοπτρίζεται στην αγορά του ποτού. Από εκεί και πέρα, σίγουρα το μέτρο επιβολής ειδικού φόρου στα ποτά που επιβλήθηκε αρχές του έτους, αποθάρρυνε τους καταναλωτές και δημιούργησε στρεβλώσεις» τονίζει ο κ. Μήτσιος.
Με την αύξηση κατά 20% της φορολογίας όλων των αλκοολούχων, εκτός του κρασιού, κάποιος που αγοράζει φιάλη ουίσκι πληρώνει 0,91 ευρώ παραπάνω, τσίπουρο ή τσικουδιά 0,45 ευρώ, μπύρα από 0,009 έως 0,002 ευρώ.

http://www.foreignpress-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...