powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τα πάρτι της Τσικνοπέμπτης στη Θεσσαλονίκη


Πάρτι για μικρούς και μεγάλους, με χορούς, τραγούδια και διάφορα εδέσματα διοργανώνουν οι δήμοι της Θεσσαλονίκης για τις Αποκριές.


Με κεντρικό σύνθημα «Ολη η πόλη μια παρέα», ο δήμος Θεσσαλονίκης δίνει για δέκατη χρονιά ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης 4 Φεβρουαρίου. Θα τραγουδήσουν ο Μύρωνας Στρατής και τα συγκροτήματα «Εμιγκρέ», «Aroma Caribe», «Professional Sinnerz» και «Incognito», ενώ ατμόσφαιρα θα δημιουργούν οι ξυλοπόδαροι, τα βεγγαλικά αλλά και διάφορες εκπλήξεις.

Στην Καλαμαριά
Παραδοσιακό χρώμα θα έχουν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Καλαμαριάς. Από τις 7.30 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου, της Κομνηνών, έξι ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής θα δίνουν το δικό τους ρυθμό στο αποκριάτικο γλέντι. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν συγκροτήματα με ζουρνάδες (του Τρύφωνα Παζαρέντζη), γκάιντες (του Γιάννη Ντομπρίδη), ποντιακή κομπανία (του Στάθη Νικολαΐδη), η «Μακεδονική Φανφάρα» (συγκρότημα με χάλκινα και πνευστά), το συγκρότημα «Παραδοσιακοί Δρόμοι» (του Δρόσου Κουτσοκώστα) και οι «Κουρίτες της Παράδοσης» (με μικρασιατικά τραγούδια). Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα δώσει ο Φανός από την Κοζάνη.

Στην Σταυρούπολη
Το γλέντι της Τσικνοπέμπτης ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης, υπό τη μουσική του σχήματος «Παρέα».

Στην Πολίχνη
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στήνει πάρτι μασκέ με ζωντανή μουσική, εδέσματα και κρασί, στις 8 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης.

Στη Νεάπολη
Οι Αποκριές αρχίζουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, με πάρτι των παιδικών τμημάτων των δημοτικών γυμναστηρίων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας. Την Τσικνοπέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο 12ο Δημοτικό, θα δοθεί παιδικό πάρτι, ενώ στις 8 το βράδυ θα στηθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Μακεδόνες» στην πλατεία Ειρήνης, στον αυλόγυρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Στις Συκιές
Ο δήμος διοργανώνει παιδικό πάρτι μία μέρα πριν από την Τσικνοπέμπτη, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου - 5ου Δημοτικών Σχολείων στη Δενδροφυτεία. Στον Εύοσμο, το γλέντι θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το σύλλογο «Σεργιάνι», στο πάρκο Προσκόπων.

Στους Αμπελόκηπους
Ο δήμος διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη πάρτι στον αύλειο χώρο των 1ου, 2ου, 6ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων, στις 12 το μεσημέρι. Αποκριάτικο χορό διοργανώνουν την ίδια μέρα το Α' ΚΑΠΗ, στο κέντρο «Οαση» και το Β΄ ΚΑΠΗ στο χώρο του ΚΑΠΗ.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...