powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Είναι πρόκληση το ΦΠΑ των «εφημερίδων S/M»


Ραδιοφωνική και τηλεοπτική διαφήμιση της Παρασκευής και του Σαββάτου : «Στο/η ….της Κυριακής 2 DVD με τις τάδε φημισμένες ταινίες και 1 CD με τον δείνα τραγουδοποιό». Σημεία των καιρών! Ο ξεπεσμός της έντυπης δημοσιογραφίας!

Το δημοσιογραφικό ιερατείο δε μπορεί να παράγει πλέον τίποτε το ουσιώδες και προκειμένου να παραμείνει στο «παιχνίδι», έχει μετατρέπει σε «νεκροταφείο της σκέψης» και «έντυπο Super Market της Κυριακής». Αγοράζεις DVD, με …(φτηνό) δώρο την εφημερίδα.

Πέραν όμως των όσων φιλοσοφικών και πολιτικοκοινωνικών θεμάτων εγείρονται απ` αυτή την μεθόδευση, υπάρχει και ένα πιο «πρακτικό» πρόβλημα δυσπραγίας.
Ο νομοθέτης αναγνωρίζοντας (θεωρητικώς) την ανάγκη και την προσφορά της πληροφόρησης στην κοινωνία , όρισε το ΦΠΑ των εφημερίδων στο 4,5%. Οι εφημερίδες όμως, όπως προκύπτει και από τη διαφήμισή τους, δίνουν βαρύνουσα σημασία και αναφέρονται πλέον ΜΟΝΟ στις προσφορές, και κυρίως σε αυτές των DVD και των CD.

Συνεπώς έχει τροποποιηθεί το περιεχόμενο που προσφέρουν στους πολίτες, καθώς υπερβαίνουν φανερά το περιεχόμενο της πληροφόρησης, και λειτουργούν ως υπαίθριο δίκτυο πώλησης DVD-CD.

Με αυτή την πρακτική των …δήθεν «εφημερίδων», εγείρεται όπως είναι φυσικό , ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού προς τα καταστήματα που πουλούν αντίστοιχα προϊόντα ( DVD-CD) και που φυσικά είναι αναγκασμένα να τιμολογούν τα οπτικοακουστικά προϊόντα με συντελεστή ΦΠΑ 19%.

Με απλά λόγια οι εφημερίδες έχουν «καταντήσει» πλανόδιοι «Νιγηριανοί» μικροπωλητές, που χωρίς εργασιακό κόστος, χωρίς έσοδα για το κράτος (ή ελάχιστο), πωλούν κατά πολύ φτηνότερα προϊόντα που τα αντίστοιχα ΝΟΜΙΜΑ καταστήματα ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να πωλούν ακριβότερα.

Και φυσικό επακόλουθο είναι τα τελευταία να …βάζουν λουκέτο!
Όπως επίσης φυσικό επακόλουθο είναι και το κράτος να έχει με αυτό τον τρόπο μειωμένα έσοδα και κατόπιν να μας λένε ότι …δεν υπάρχει σάλιο!

Ας επανεξετάσουν λοιπόν (σαν πρώτο μικρό βήμα) το ΦΠΑ των «εφημερίδων S/M» εάν θέλουμε να ομιλούμε περί κράτους δικαίου!
http://www.politis-gr.com/?p=612

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...