powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τέλος στον εφιάλτη των skinny μοντέλων


Και η αρχή έγινε στη Γερμανία, όπου τη θέση τους παίρνουν απλές καθημερινές κοπέλες.

Τέλος στον εφιάλτη των skinny μοντέλων

Το μεγαλύτερο κυκλοφορίας γυναικείο περιοδικό στη Γερμανία, το Brigitte έβαλε τέλος στα zero size μοντέλα!
Απαγόρεψε την χρήση επαγγελματιών μοντέλων και στη θέση τους χρησιμοποιεί απλές καθημερινές κοπέλες με προσωπικότητα και στιλ.
Η 29χρονη Sybille Zschaber επιλέχθηκε ανάμεσα σε έξι «κανονικές γυναίκες» να φωτογραφηθεί για το τεύχος Ιανουαρίου.
Στη καθημερινή της ζωή διδάσκει ιστορία σε σχολείο του Αμβούργου, αλλά για τις ανάγκες του εξωφύλλου του γυναικείου περιοδικού μόδας Brigitte μεταμορφώθηκε σε Marlene Dietrich με ένα σατέν κόκκινο φόρεμα αξίας 500€.
Ο διευθυντής του περιοδικού Andreas Lebert ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο πως δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ ξανά επαγγελματίες μοντέλα.
Αιτία ήταν οι επιστολές παραπόνων που έπαιρναν από γυναίκες, οι οποίες διαμαρτύρονταν και έλεγαν πως δεν είχαν καμία σχέση με τα μοντέλα που έβλεπαν στις φωτογραφίσεις.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα μοντέλα που χρησιμοποιούσαν ήταν τόσο αδύνατα που έπρεπε να τις παχύνουν με τη βοήθεια του Photoshop για να φαίνονται πιο φυσιολογικές.
Από την στιγμή που ανακοίνωσαν την καμπάνια «καθημερινές κοπέλες στη θέση μοντέλων» περισσότερες από 20.000 γυναίκες έχουν δείξει ενδιαφέρον για να φωτογραφηθούν και να βρεθούν στα φώτα της δημοσιότητας έστω και για μια φορά.
Το debate των zero size μοντέλων
• Το 2006 ο κόσμος της μόδας κλονίστηκε μετά από μια σειρά θανάτων μοντέλων που έπασχαν από νευρική ανορεξία. Το συμβούλιο των Αμερικανών σχεδιαστών ανακοίνωσε πως τα μοντέλα που συμμετείχαν σε fashion shows θα έπρεπε να είναι ηλικίας πάνω από 16 χρονών. Στην Ισπανία απαγόρεψαν μοντέλα που ζύγιζαν κάτω από 52 κιλά, ενώ η Ιταλία δεν επέτρεψε να συμμετέχουν στα fashion shows του Μιλάνου μοντέλα που έδειχναν αποστεωμένα.
• Τον Ιανουάριο του 2007, τα καταστημάτων Mango και Zara στην Ισπανία έντυσαν τις κούκλες στις βιτρίνες τους με ρούχα μεγέθους 10, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Υγείας.
• Τον Απρίλιο του 2008, η Γαλλία αποφάσισε να προβάλει υγιή πρότυπα μοντέλων.
• Τον Σεπτεμβριο του 2009, το αμερικανικό περιοδικό Glamour δημοσίευσε την φωτογράφιση της Lizzie Miller, ενός κανονικού μοντέλου χωρίς να έχει γίνει επεξεργασία της εικόνας της.


planetcosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...