powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τέλος εποχής για τα μηχανοκίνητα μέσα στις παρελάσεις- Τα επόμενα βήματα του υπουργείου Αμύνης


Αποκλειστικά πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετέχουν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών και επετείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως τα μηχανοκίνητα μέσα των ενόπλων δυνάμεων πλέον θα επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους της έδρας τους. Όπως διευκρίνισε, η απόφαση αυτή ελήφθη για περιβαλλοντικούς αλλά και οικονομικούς λόγους. Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλιστεί η αποτελεσματική εκτέλεση του ψηφισμένου κρατικού προϋπολογισμού, που περικόπτει τις συνολικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 6,6%, με ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες περικόπτονται κατά 12,1%».


Σύμφωνα με πληροφορίες του FP θα υπάρξει γενικότερη αναδιοργάνωση και ανακατανομή των οικονομικών του ελληνικού στρατεύματος. Η χώρα μας σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές έχει το προνόμιο, να διαθέτει τους περισσότερους στρατηγούς σε αναλογία με τον πληθυσμό της μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Περικοπές και στα αυτοκίνητα για τη μεγαλύτερη μερίδα των αξιωματικών, καθώς μόνο οι ανώτατοι αξιωματικοί θα δικαιούνται στο μέλλον μετακινήσεις με αυτοκίνητα του στρατού.

Μία ακόμη από τις δαπάνες που κρίνονται υπερβολικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι το επίδομα που δίνεται στους αξιωματικούς για να ράψουν τις στολές τους και ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες ευρώ για κάθε αξιωματικό. Η πολυτέλεια και τα μεγάλα έξοδα δεν θα έχουν θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις, διαμηνύει η πολιτική ηγεσία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έγινε έξαλλος, όταν σε πρόσφατη επίσκεψη σε στρατόπεδο του Έβρου διαπίστωσε, ότι χρήματα που προοριζόταν για παράθυρα θαλάμων, κατέληξαν στην ανέγερση ναού.

«Από έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, δεν περιμέναμε να ακούσουμε μια τέτοια δικαιολογία. Θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους της Κυβέρνησης να έλεγαν ότι στα πλαίσια της αποεθνοποίησης πήραν αυτή την πρωτοβουλία. Εν πάση περιπτώσει για λόγους ισορροπίας να καθιερώσουν την συμμετοχή στις παρελάσεις και αγημάτων λαθρομεταναστών».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, για την κατάργηση της συμμετοχής των μηχανοκίνητων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στις παρελάσεις για λόγους οικονομίας.
http://www.foreignpress-gr.com/2010/01/blog-post_9614.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...