powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ο Ελληνας διοικητής του ΝΑΤΟ.


...ο ναύαρχος διοικητής του ΝΑΤΟ Τζέημς Σταυρίδης τορπιλίζει την Τουρκία...

Με την ευκαιρία της χθεσινής συνέντευξης στη Φωνή της Αμερικής του διοικητή του ΝΑΤΟ ναυάρχου Τζέημς Σταυρίδη, βγήκε στην επιφάνεια ότι ο πλέον αντιπαθής Αμερικανός απο την στρατιωτική κάστα της Τουρκίας είναι ο εν λόγω αξιωματούχος, όχι τόσο γιατί είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά γιατί έχει εκδόσει βιβλίο στις ΗΠΑ (το 2007) στο οποίο κατηγορεί τους Τούρκους για...
βία τους κατα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και ο προπάππος του και άλλα μέλη της οικογένειάς του.
Γι΄αυτό τον λόγο -όπως είχα γράψει στο press-gr- η Τουρκία είχε αντιδράσει στην ανάληψη της ηγεσίας του ΝΑΤΟ από τον Σταυρίδη, αλλά τελικά ο ναύαρχος όχι μόνο ανέλαβε την ηγετική θέση αλλά όπως ακούγεται αυτές τις ημέρες έκανε τις πλέον ρηξικέλευθες δηλώσεις γύρω από την παρουσία αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Αυτές θα...

συζητηθούν στο διεθνές συνέδριο για το Αφγανικό πρόβλημα, στο τέλος του μηνός.
Οι εντεταλμένοι στρατιωτικοί και διπλωμάτες της Τουρκίας που παρακολουθούν και καταγράφουν κάθε αντιτουρκική δήλωση ή ενέργεια, είχαν επισημάνει στο βιβλίο του Σταυρίδη κυρίως την εξής παράγραφο:
«Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ο παππούς μου, ένας σεβάσμιος δάσκαλος, ο Δημήτριος Σταυρίδης, είχε απελαθεί από την Τουρκία ως μέρος της "εθνοκάθαρσης", η οποία υλοποιήθηκε κατά των Ελλήνων που ζούσαν στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είχε μόλις δραπετεύσει για να σώσει τη ζωή του με μια μικρή βάρκα, και αφού έφτασε στην Αθήνα μετά πήγε μετανάστης, μέσω Ellis Island, στις ΗΠΑ. Ο αδελφός του δεν ήταν τόσο τυχερός αφού σκοτώθηκε από τους Τούρκους, ως μέρος του προγκρόμ βίας κατά της ελληνικής μειονότητας».
(πηγή press-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...