powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ξεπούληματα και στην αγορά μεταχειρισμένων διαστημοπλοίων!


Μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά μεταχειρισμένων διαστημοπλοίων: Η NASA μείωσε δραστικά τις τιμές των διαστημικών λεωφορείων για τα μουσεία και ιδρύματα που ενδιαφέρονται να τα αποκτήσουν όταν αποσυρθούν οριστικά στα τέλη του έτους.

Με τη νέα έκπτωση, η τιμή για κάθε κομμάτι πέφτει από τα 42 στα 28,8 εκατομμύρια δολάρια. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν προθεσμία μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Η μειωμένη τιμή καθορίστηκε έπειτα από νέο υπολογισμό του κόστους για τη μεταφορά κάθε σκάφους από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα σε κάποιο μεγάλο αεροδρόμιο των ΗΠΑ, καθώς και για την έκθεσή του σε κλειστό χώρο με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα.

Η τιμή μπορεί να ποικίλλει ανά τοποθεσία έκθεσης. Η παράδοση θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2011, εφόσον δεν αλλάξει το σημερινό χρονοδιάγραμμα.

Τα τρία διαστημικά λεωφορεία προγραμματίζεται να παροπλιστούν στα τέλη του 2010, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Οι ΗΠΑ θα μείνουν χωρίς σκάφος για επανδρωμένες αποστολές μέχρι το 2015, οπότε θα πετάξει το νέο όχημα Orion.

Όταν η NASA ανακοίνωσε, το Δεκέμβριο του 2008, την πρόθεσή της να πουλήσει τα διαστημικά λεωφορεία, περίπου 20 μουσεία, σχολεία και άλλα ιδρύματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον. «Είμαστε σίγουροι ότι τώρα θα υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι» δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μάικ Κάρι.

Το Εθνικό Μουσείο Αέρα και Διαστήματος του Ιδρύματος Smithsonian έχει ήδη εξασφαλίσει το διαστημικό λεωφορείο Discovery, ενώ τα Atlantis και Endeavour είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Η NASA δεν αποκλείεται πάντως να πουλήσει τελικά και το Enterprise, ένα πρωτότυπο που δεν πέταξε ποτέ και εκτίθεται σήμερα στο Smithsonian.

Τιμές ευκαιρίες και για τους κινητήρες των διαστημικών λεωφορείων, καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε όταν η NASA τους διαφήμιζε με τιμές από 400 έως 800 χιλιάδες έκαστο.

Οι κινητήρες προσφέρονται τώρα τζάμπα. Οι αγοραστές όμως θα πληρώσουν τα έξοδα αποστολής και θα πρέπει να αναλάβουν μόνοι τους τη συναρμολόγηση...

http://apolitistosteki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...