powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

INTERNET: ΌΤΑΝ Η « ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ » ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ


Αναμφισβήτητα ο Παγκόσμιος Ιστός ή Διαδίκτυο ή Internet κατά την αγγλική ορολογία, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας προ πολλού. Το σερφάρισμα και το chatting έχουν γίνει τα καινούργια, ιδιαίτερα ελκυστικά χόμπι των νέων και όχι μόνο.
Το διαδίκτυο, εκτός του ότι αποτελεί μια παγκόσμια βιβλιοθήκη , μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για προϊόντα, ταξιδιωτικές πληροφορίες, ψυχαγωγία, παρακολούθηση μετοχών, αγοραπωλησίες παντός είδους, online banking, ακόμα και εργασία. Τι γίνεται,όμως, όταν από ένα απλό εξάρτημα της δουλειάς μας, γίνεται εξάρτηση και καταναγκασμός;
Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Ποσοτικών Μεθόδων στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας κ. Φράγκου, από δείγμα 438 χρηστών του διαδικτύου 12-30 χρ. που συχνάζουν σε internet café όλων των προαστίων της Αθήνας, το:
51,4% των εθισμένων στο διαδίκτυο δηλώνει απογοητευμένο από τη ζωή.
Το 48,6% παραδέχεται ότι αισθάνεται μοναξιά.
Και το 27% ξοδεύει 42 ώρες online.
Το μόνο ευδιάκριτο στοιχείο που προκύπτει είναι η μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου. Μια μοναξιά που , κατά τη γνώμη μου, υπέθαλψε η ίδια η κοινωνία αφού το να φλερτάρεις θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση, με το να πεις «Καλημέρα » σε κάποιον άγνωστο θα θεωρηθείς γραφικός. Ο κόσμος φοβάται να γνωριστεί και κρύβεται πίσω απ’την ασφάλεια ενός ψευδώνυμου. Δημιουργούμε «φιλίες» με εκατοντάδες ανθρώπους , πολλούς απ’τους οποίους θα ήταν αδύνατο να συνυπάρξουμε στην καθημερινή μας ζωή. Φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω την γνωριμία με αξιόλογους ανθρώπους που οι πιθανότητες να τους γνωρίσουμε με άλλο τρόπο, θα ήταν μηδαμινές. Βέβαια το πώς θα χειριστούμε κάποιες απ’τις « φιλίες »αυτές , δηλαδή αν θελήσουμε να τις προσωποποιήσουμε και πώς , είναι υπόθεση του καθενός…Εξαρτάται απ’αυτό που ζητά!
Και η απορία μου είναι η εξής:
Αφού όλοι μας βιώνουμε κάποιο βαθμό μοναξιάς, γιατί φοβόμαστε να πλησιάσουμε τον απέναντί μας που μπορεί να βιώνει παρόμοιες καταστάσεις; Μήπως τελικά επιλέγουμε την μοναχική μας ατομικότητα από την ενεργητική συντροφικότητα;

Planetcosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...