powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

090 εισαγωγής

Τι κι αν ο Χρηστίδης μπήκε φυλακή; Τι κι αν το ΕΣΡ συχνά πυκνά ρίχνει πρόστιμα σε τοπικά κανάλια για το Call 4 Cash και το photo fault; Τα στημένα παιχνίδια ζουν και βασιλεύουν… Διαβάστε σχετικά την έρευνα ενός ιδιώτη, αλλά και το σχετικό άρθρο της Καθημερινής:


Ξυπνήστε και κερδίστε…

Tου Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini. gr

Πόσο δύσκολο είναι να βρείτε μια λέξη που αρχίζει με το πρόθεμα «απο», τελειώνει σε «τητα» και έχει άλλα 9 γράμματα ανάμεσα στα οποία είναι το «κλει» το «στι» και το «κο»; Οσοι τον τελευταίο καιρό έχετε έστω μια φορά χαζοξενυχτίσει κάνοντας ζάπινγκ, μού στερείτε την «αποκλειστικότητα».
Οι υπόλοιποι, ωστόσο, ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η γνωστή τηλεοπτική απάτη που προ ετών έστειλε στη φυλακή έναν κύριο, ονόματι Χρηστίδη, είναι πάλι μαζί μας. Μια χαζοχαρούμενη ξανθιά, αγνώστων λοιπών στοιχείων, μας προτρέπει κάθε βράδυ να πάρουμε τηλέφωνο είτε από το σταθερό (με χρέωση 1,82 ευρώ) είτε από το κινητό (1,94 ευρώ) είτε να στείλουμε sms (1,94 ευρώ) και να κερδίσουμε ακόμη και 2.000 ευρώ βάζοντας απλώς στη σωστή σειρά τα δήθεν ανακατεμένα γράμματα.
Στο μεσοδιάστημα, και ενώ το τηλεφωνικό κέντρο δέχεται προφανώς εκατοντάδες ή και χιλιάδες κλήσεις (ποιος ξέρει;) από αφελείς που νομίζουν ότι θα μιλήσουν με την παρουσιάστρια, όλως «τυχαίως» στον αέρα βγαίνουν πάντα κάποιοι «μικρόνοες» που δεν λύνουν τον «γρίφο». Στο χθεσινό «επεισόδιο» (το είδα σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας!) πρόλαβα μια Μαρία που «μπερδεύτηκε» και νόμιζε ότι η «κρυφή» λέξη ήταν «αποκαλυπτικότητα» και έναν Γιώργο που αντί για «αποκλειστικότητα» είπε «αποκλειστικότης» βοηθώντας έτσι και τους πραγματικά πανηλίθιους τηλεθεατές να μαντέψουν αυτό που εκείνος, δήθεν, δεν είχε βρει.
Ω του θαύματος, στις 3.30 π. μ. (και ενώ το τηλεφωνικό κέντρο είχε χρεώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ τα κορόιδα) βγήκε στον αέρα ένας που ψιθυριστά είπε τη λύση. Η ενθουσιώδης παρουσιάστρια δεν ρώτησε καν το όνομά του. Το κοντρόλ είπε ότι ήταν κάποιος Κώστας…
Από μια μικρή έρευνα πληροφορήθηκα ότι η εν λόγω εκπομπή, που είναι εξόφθαλμη αντιγραφή της απάτης Χρηστίδη, εκπέμπεται πλέον από τη Γερμανία! Και ότι κάποια μυστήρια εταιρεία μισθώνει, λέει, τις νυχτερινές ώρες δεκάδων επαρχιακών καναλιών για να αναμεταδίδεται μέσω δορυφόρου στην Ελλάδα, ακολουθώντας προφανώς μεθόδους… Χριστοφοράκου (ιδού το μαύρο χρήμα που μας ζητάει το Βερολίνο).
Δεν ξέρω αν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά έχω πλέον πεισθεί για την ορθότητα μιας άλλης ρήσης. Οτι οι εποπτεύουσες αρχές αυτής της χώρας -εν προκειμένω εισαγγελείς και ΕΣΡ- όχι μόνον δεν ξενυχτούν, αλλά κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ο γράφων είχε προ έτους περιγράψει μια αντίστοιχη απάτη με μια εταιρεία που «χάριζε» τηλεφωνικά μια μεζονέτα στη Χαλκιδική με μόνη προϋπόθεση οι δήθεν τυχεροί να καλέσουν σε μια γραμμή υψηλής χρέωσης. Είχε τότε επιληφθεί, υποτίθεται, η Δικαιοσύνη.
Δεν θα το πιστέψετε. Την εβδομάδα που πέρασε έλαβα τέσσερα μηνύματα από αναγνώστες της «Κ». Οι αετονύχηδες εξακολουθούν να «χαρίζουν» την ίδια μεζονέτα με την ίδια μέθοδο. Τούτη τη φορά, μάλιστα, υπόσχονται και ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο. Καληνύχτα.
http://www.mediablog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...