powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

To USS Independence πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι

Το νέο πρωτοποριακό σκάφος του αμερικανικού Ναυτικού τεχνολογίας “trimaran” αναχώρησε στις 26 Μαρτίου από λιμάνι της πόλης Mobile στην Αλαμπάμα –στο βόρειο άκρο του Κόλπου του Μεξικού- για τον πρώτο του δοκιμαστικό πλου.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του το σκάφος πρόκειται να πραγματοποιήσει στάσεις στο ναύσταθμό του Mayport στη Φλόριντα, στα νησιά Key West ενώ θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στον ναύσταθμό του Nofolk στην Βιρτζίνια αν και κύρια βάση του σκάφους πρόκειται να είναι στο San Diego.
Το USS Independence είναι το δεύτερο σκάφος προηγμένης τεχνολογίας που ναυπηγείται για το αμερικανικό Ναυτικό, για επιχειρήσεις σε κλειστές θάλασσες μετά το USS Freedom το οποίο όμως είναι διαφορετικό σχεδιαστικά.
Προορίζεται για την αντιμετώπιση απειλών σε κλειστές θάλασσες και ρηχά νερά –έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί σε βάθη μικρότερα από 7 μέτρα. Έχει μήκος 140 μέτρα περίπου, εκτόπισμα 2800 τόνους, ενώ χρησιμοποιεί τέσσερις υδροπροωθητές για την κίνησή του. Μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 81 χ.α.ω ενώ το ελικοδρόμιό του επιφάνειας 1000 περίπου τ.μ. μπορεί να εξυπηρετήσει είτε δύο SH-60 είτε ένα CH-53.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...