powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Άνοιξε πόλεμο με το προξενείο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για “σπείρα που λυμαινόταν τα χρήματα των Θεσσαλονικέων, που αντί να φθάνουν στα ασφαλιστικά ταμεία κατέληγαν στις τσέπες τρωκτικών”. Έστειλε μήνυμα στη Ρηγίλλης που δεν τον στήριξε επίσημα στο θέμα του οικονομικού σκανδάλου: “Δεν χρειάζομαι καμία στήριξη κόμματος”.


Ομαδικά πυρά από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κάλεσαν τον κ. Παπαγεωργόπουλο να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις υποθέσεις της υπεξαίρεσης.





Της Βαρβάρας Ζούκα

vzouka@makthes.gr



Συντονισμένη επίθεση από κέντρα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού, με σκοπό να πληγούν ο ίδιος και η παράταξή του ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, βλέπει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πίσω από τις εξελίξεις στην υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ που ταλανίζει τον κεντρικό δήμο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Μιλώντας χθες από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εκτόξευσε ευθείες βολές ακόμη και για τον ρόλο που διαδραματίζει στον δρόμο προς τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου προξενείο ξένης χώρας.

“Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσω τους Θεσσαλονικείς ότι ακόμη και προξενείο ξένης χώρας προχώρησε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και υποβοήθησε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, για να επιτύχει την απομάκρυνση του Παπαγεωργόπουλου από τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, γιατί οι θέσεις του στην υπεράσπιση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας δεν είναι αυτές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας αυτής”, κατήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παρʼ όλες τις πιέσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ο κ. Παπαγεωργόπουλος απέφυγε να κατονομάσει τα κέντρα ή την προξενική αρχή που υπονοούσε. Στενοί συνεργάτες του, πάντως, εκτιμούσαν ότι με αυτή την αιχμηρή αναφορά του ουσιαστικά φωτογράφιζε το προξενείο των ΗΠΑ.



Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, να ελέγξουν τις “διαρροές” που, όπως υποστήριξε, γίνονται προς τον Τύπο σχετικά με την οικονομική διαχείριση, με αποτέλεσμα η διοίκηση να δέχεται “συκοφαντίες” και “ακατάσχετη λασπολογία”. Αφορμή για το σχόλιο του δημάρχου στάθηκε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας περί ύποπτης προμήθειας λογισμικού, το οποίο πάντως ο κ. Παπαγεωργόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά.

Αναφερόμενος στη δικαστική διερεύνηση των οικονομικών σκανδάλων σημείωσε ότι, παρόλο που ο ίδιος πίεζε από την πρώτη στιγμή για τη διαλεύκανση των υποθέσεων και την επιτάχυνση των διαδικασιών, τελικά μόλις μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων, ενώ η παραπομπή των υπευθύνων δεν αναμένεται πριν από τις δημοτικές εκλογές.

“Καθʼ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα έχουμε καταθέσεις μαρτύρων και βέβαια διαρροές. Για να πάμε στις εκλογές μόνο με σκιές και διαρροές από τους γνωστούς κύκλους και όχι με την τελική παραπομπή από τη δικαιοσύνη των υπευθύνων”, υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο δήμος έπεσε θύμα σπείρας, η οποία από το 1993 λυμαινόταν τα χρήματα των Θεσσαλονικέων, που αντί να φθάνουν στα ασφαλιστικά ταμεία κατέληγαν στις τσέπες ορισμένων “τρωκτικών”, τα οποία προσκόμιζαν στα δημοτικά ταμεία πλαστές αποδείξεις και παραποιημένα παραστατικά.



“Μάχη μέχρι τέλους”

Σε μια προσπάθεια, άλλωστε, να βάλει τέλος σε ψιθύρους περί πιθανής παραίτησής του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι “έχουμε εντολή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας, και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία ημέρα, μέχρι την τελευταία ώρα, σύμφωνα με την εντολή των Θεσσαλονικέων”.







■Έστειλε μήνυμα. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έστειλε και πολιτικά μηνύματα πρωτίστως προς τη Ρηγίλλης, καθώς, απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη υποστήριξη από τη Νέα Δημοκρατία για την επίθεση που δέχεται, σημείωσε με έμφαση: “Μιλώ ως δήμαρχος, εκλεγμένος τρεις φορές από τον παντοδύναμο λαό, και δεν χρειάζομαι καμία στήριξη κόμματος”.





--------------------------------------------------------------------------------



Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση



Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο κ. Παπαγεωργόπουλος δέχθηκε ομαδικά πυρά από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, που τον κάλεσαν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις υποθέσεις της υπεξαίρεσης.

Αντιστρέφοντας την τοποθέτηση του δημάρχου ότι “είμαστε η διοίκηση των έργων, της ανθρωπιάς και του πολιτισμού”, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρύσα Αράπογλου σχολίασε: “Είστε η διοίκηση των μετρητών που κάνουν φτερά, των διπλών βιβλίων, των εκφοβισμών και των εκβιασμών, η διοίκηση που επέτρεψε να ξεσπάσει το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της αυτοδιοίκησης”. Η κυρία Αράπογλου εξέφρασε την ανησυχία μήπως η “τρύπα” στα δημοτικά ταμεία εκτιναχθεί σε ακόμη υψηλότερα ποσά, αγγίζοντας ίσως και τα 100 εκατ. ευρώ, καθώς, όπως είπε, ακόμη δεν ξεκίνησε ο έλεγχος για την απόδοση των φόρων από τους εργολάβους.



Ζητούν παραίτηση

Την παραίτηση του δημάρχου ζήτησαν τα μέλη της “Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη”, με τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουτάρη να καλεί τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο “τουλάχιστον να απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι τις εκλογές, ώστε να διευκολύνει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και πρωτίστως της δικαιοσύνης”.

“Όποιος δεν αντέχει το βάρος των πολιτικών του ευθυνών έχει πολλές επιλογές, αλλά είμαι ο τελευταίος που θα τις υποδείξει”, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Τώρα” Αγάπιος Σαχίνης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία μήπως η υπόθεση με την απόδοση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία δεν αφορά μόνο τον κεντρικό, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης. Και ο κ. Σαχίνης, πάντως, άφησε αιχμές κατά προξενείου, διερωτώμενος “μήπως υπάρχει πρόξενος που είχε έντονο ενδιαφέρον για έργο του δήμου Θεσσαλονίκης και έκανε για αυτόν τον σκοπό επισκέψεις στον κεντρικό δήμο;”.

Για “πολιτικό στρουθοκαμηλισμό” κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας” Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, είπε: “Η τελευταία υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε είναι να αναλάβετε τις ευθύνες σας”.

“Θα ευχόμουν η διοίκηση του δήμου να είναι αναμεμιγμένη σε υποθέσεις που αφορούν στην προβολή αυτής της πόλης. Λυπάμαι που συμβαίνει το αντίθετο”, σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης του ΛΑΟΣ Θωμάς Ακριβόπουλος.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...