powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση, ενώ ο Πρωθυπουργός τονίζει με έμφαση ότι η σημερινή ημέρα "συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης ενός λαού να διεκδικεί το βασικότερο διακαίωμά του, την ίδια του την υπόσταση".

"Η αλληλεγγύη η βασική αρχή της ΕΕ"
Κορυφαία εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου.
Στην αλληλεγγύη που επέδειξαν οι φιλέλληνες για την επανάσταση του 1821 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υπενθυμίζοντας ότι "η αρχή της αλληλεγγύης είναι η βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό πρέπει να το θυμούνται οι εταίροι μας".
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι με ενότητα και αλληλεγγύη για τη Δημοκρατία μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια.
Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος σημείωσε ότι με αγώνα και ευθύνη μπορούμε να πετύχουμε την ευημερία στη σύγχρονη Ελλάδα.
Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μέρες περισυλλογής προσθέτοντας ότι όλοι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο.
Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Νωρίτερα, τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρόέδρου της Βουλής, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου.
Μόνο πεζοπόρα τμήματα
Αυτή τη χρονιά, στην παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν μόνο πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα.
Η απόφαση αυτή, που έχει ληφθεί προ καιρού, αφορά όλες τις παρελάσεις και ελήφθη για λόγους οικονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος και αποφυγής μετακινήσεων μηχανοκίνητων μονάδων από τα σύνορα, κάτι το οποίο θα επηρέαζε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων.
Τα οικονομικά οφέλη της απόφασης αυτής αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ.
Κ. Παπούλιας: "Αναγκαία μία ιστορική μετάβαση"
''Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο, είναι όμως, αναγκαίο" αναφέρει στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου αναφέρει: "Το 1821 οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν για να κερδίσουν την ελευθερία τους, την ανεξαρτησία της Ελλάδας, το δικαίωμά της να ορίζει την τύχη της η ίδια. 189 χρόνια μετά την αφετηρία του μεγάλου Αγώνα, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα και πάλι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όπως βρέθηκε πολλές φορές στην Ιστορία της. Τότε το ζητούμενο ήταν η απελευθέρωσή μας από το ζυγό, τον κατακτητή. Σήμερα, είναι η απελευθέρωσή μας από όσα μας οδήγησαν στο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που ζούμε, στη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης Ιστορίας μας".
Και συνεχίζει: "Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καλούμαστε να δουλέψουμε μαζί, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη σημερινή κρίση και την αναγέννηση της πατρίδας μας. Για μια Ελλάδα, όπου κυριαρχεί το δίκαιο, η αλληλεγγύη, οι ίσες ευκαιρίες, η προοπτική. Είμαι βέβαιος ότι, για ακόμη μια φορά, θα σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας".
''Το πατριωτικό λαϊκό καθήκον για το λαό είναι να μη δεχτεί να θυσιαστούν οι τελευταίες κατακτήσεις του'' τονίζει στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο το ΚΚΕ.
Το παρελθόν μας δίδαξε να αποφύγουμε τις ακρότητες και τις διχαστικές αντιπαραθέσεις που τόσο πολύ μας έχουν στοιχίσει, σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Οι στιγμές που ζούμε σήμερα απαιτούν για άλλη μια φορά από όλους ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάληψη της ευθύνης, υπογραμμίζει στο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...