powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παραιτηθείτε κι αγοράστε μια κάμερα…

Ξαφνική επίσκεψη πραγματοποίησε στις αρχές του προηγούμενου μήνα η διευθύντρια προσωπικού του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA κ. Δασκαλάκη στο παράρτημα Θεσσαλονίκης, με εμφανείς στόχους την μείωση του αριθμού και την αλλαγή της σχέσης εργασίας των τεχνικών που εργάζονται σε αυτό.


Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που πραγματοποίησε μαζί τους κυριαρχούσαν οι ερωτήσεις «τι δουλειά κάνει η γυναίκα σου;», «πόσα θέματα κάνεις την μέρα;», «γιατί δεν έφυγες με την εθελουσία; και η παρότρυνση «για να έχεις δουλειά παραιτήσου και αγόρασε μια κάμερα, θα δουλεύεις μαζί μας και ταυτόχρονα θα μπορείς να μαγνητοσκοπείς γάμους και βαφτίσια»

Κυρία Δασκαλάκη, δεν γνωρίζουμε αν αυτές είναι γερμανικές μέθοδοι εξαναγκασμού των εργαζομένων σας τεχνικών σε παραίτηση, προαγγελίες απολύσεων ή προσπάθεια αλλαγής της σχέσης εργασίας τους, ούτε και τι ισχύει στην Γερμανία για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, εδώ όμως στην Ελλάδα υπάρχει μια στοιχειώδης νομοθεσία γι αυτά και οφείλετε να την τηρείτε.

Σας θυμίζουμε λοιπόν, για μια ακόμα φορά, ότι οι τεχνικοί τηλεόρασης εδώ στην Ελλάδα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους (η μη κατοχή της άδειας αποτελεί ποινικό αδίκημα), πρέπει να είναι ασφαλισμένοι υποχρεωτικά στο ΙΚΑ είτε είναι υπάλληλοί σας είτε «συνεργάτες» με μπλοκάκι και ότι η Σ Σ Ε ορίζει ρητά πως τα τηλεοπτικά συνεργεία και τα συνεργεία ραδιοζεύξεων είναι τουλάχιστον διμελή καθώς και το ότι η σχέση εργασίας του τεχνικού τηλεόρασης και τηλεοπτικού σταθμού είναι «εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου».

Αυτοί είναι οι νόμοι στην Ελλάδα κ. Δασκαλάκη, αν δεν σας αρέσουν αλλάξτε τους, όμως μέχρι να τους αλλάξετε πρέπει να τους εφαρμόζετε.

Στο παράρτημα Θεσσαλονίκης έχετε εικονολήπτες που εργάζονται για σας με το μπλοκάκι και τους υποχρεώνετε να ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ, αυτό είναι παράνομο, επίσης απασχολείτε για τεχνικούς άτομα χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητα τους και αυτό είναι επίσης παράνομο.

Στην Αθήνα με διάφορες υποσχέσεις ήδη πείσατε δύο τεχνικούς υπαλλήλους σας να παραιτηθούν και να ιδρύσουν εταιρεία και ταυτόχρονα πιέζετε τους υπολοίπους να παραιτηθούν με «ευνοϊκούς όρους» και να προσληφθούν στην εταιρεία από την οποία υπόσχεστε να νοικιάζετε τηλεοπτικά συνεργεία, άγνωστο για πόσο διάστημα (αλήθεια τι θα απογίνει η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της αν σε λίγους μήνες διακόψετε την συνεργασία;).
Προωθείτε την ενοικιαζόμενη απασχόληση και αντικαθιστάτε, πραγματικές θέσεις εργασίας με «έλα να δουλέψεις όποτε έχω δουλειά» και «το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μου βγαίνεις φτηνά». ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 5 του ν. 1597/86, «Η σχέση των τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις είναι σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου με όλες τις συνέπειες που απορρέουν από τον χαρακτηρισμό
Επειδή παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, (με εξώδικα ανακοινώσεις αλλά και κατ ιδίαν συναντήσεις) συνεχίζετε την ίδια τακτική, σας προειδοποιούμε ότι εμείς δεν θα μείνουμε πλέον με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν τουλάχιστον ΟΛΕΣ τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και θα αποκαταστήσουν την εργασιακή νομιμότητα.
Καλούμε το τμήμα εσόδων του ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τον εισαγγελέα να παρέμβουν αμέσως με συχνούς ελέγχους στα τηλεοπτικά συνεργεία και τα συνεργεία ραδιοζεύξεων του ALPHA, προειδοποιούμε τους υπευθύνους του σταθμού ότι θα προβούμε σε συγκεκριμένες καταγγελίες προς τις παραπάνω υπηρεσίες και ζητάμε από τους τεχνικούς του σταθμού να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://www.mediablog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...