powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δόθηκε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του Google Street View στην Ελλάδα

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέτρεψε τελικά υπό όρους στην Google να εφαρμόσει το πρόγραμμα Street View και στους δρόμους της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να βλέπει πολύ πιο λεπτομερώς από ένα παραδοσιακό χάρτη τους δρόμους της πόλης. Μπορεί κανείς, δηλαδή, να βλέπει φωτογραφίες από τους δρόμους και τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα σε αυτούς.

Εδώ και καιρό, στις πόλεις ανά τον κόσμο όπου υλοποιείται το πρόγραμμα, έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η εταιρεία έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από κατοίκους, οι οποίοι είδαν τους εαυτούς τους στις φωτογραφίες που προβάλλονται μέσω του προγράμματος, πολλές από τις οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικές...
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας, οι όροι που έθεσε η Αρχή για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού στην Ελλάδα είναι οι παρακάτω:
•Θα πρέπει να θολώνονται επαρκώς τα πρόσωπα και οι πινακίδες των οχημάτων με τρόπο μη αντιστρέψιμο, ώστε να μην είναι εφικτή η αναγνώριση.
•Η φωτογράφιση θα πρέπει να γίνεται πολύ πρωινές ώρες και κατά προτίμηση αργίες ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λήψης εικόνων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα όπως σε θρησκευτικούς χώρους, νοσηλευτήρια, οίκους ανοχής κ.λπ.
•Να μη διαβιβάζονται σε τρίτους τα πρωτογενή δεδομένα στα οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενος.
•Οποιοσδήποτε θα μπορεί να ζητήσει τη θόλωση της εικόνας της οικίας του ή να διατυπώσει αντιρρήσεις που πρέπει να ικανοποιούνται μέσα σε μία εργάσιμη ημερα.
•Οι μη θολωμένες εικόνες θα πρέπει να διαγράφονται το αργότερο, ύστερα από έξι μήνες.

http://www.saferinternet.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...