powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Προειδοποιεί ο Πετρέους τους φανατικούς της "από εδώ πλευράς" να μην κάψουν το Κοράνι

Σε κίνδυνο θα τεθούν τα αμερικανικά στρατεύματα αν αμερικανική εκκλησία πραγματοποιήσει το σχέδιο της να κάψει δημοσίως αντίτυπα του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το διοικητή της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους.

Ο στρατηγός Πετρέους δήλωσε ότι αυτό θα προκαλέσει προβλήματα «όχι μόνο στην Καμπούλ αλλά παντού στον κόσμο».
Ο ιερέας της εκκλησίας Βαπτιστών Dove World Outreach Center στην Φλόριντα, Τέρι Τζόουνς, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάψει δημοσίως αντίτυπα του Κορανίου στην ένατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Αν γίνει αυτό, θα εξυπηρετήσει την προπαγάνδα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και θα ενισχύσει το αντιαμερικανικό αίσθημα στον μουσουλμανικό κόσμο, επισήμανε ο στρατηγός Πετρέους σε συνέντευξή του στην Wall Steet Journal.
«Κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο τα στρατεύματα και τη διεθνή προσπάθεια», εκτίμησε.
Είναι ακριβώς η ενέργεια που θα εκμεταλλεύονταν οι Ταλιμπάν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Όχι μόνο εδώ, αλλά παντού στον κόσμο, όπου συνυπάρχουμε με την ισλαμική κοινότητα», πρόσθεσε ο στρατηγός.
Η εκκλησία Dove World Outreach Center ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στο Γκέινσβιλ, 500 χιλιόμετρα από το Μαϊάμι και καλεί και άλλα θρησκευτικά κέντρα να κάνουν το ίδιο στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων και για να πολεμήσουν «το δαίμονα του Ισλάμ».
Από την πλευρά του ο ιερέας Τέρι Τζόουνς δήλωσε πως οι ανησυχίες του Πετρέους είναι «δικαιολογημένες».
Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην Wall Street Journal, ο ιερέας προσθέτει: «Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους φανατικούς μουσουλμάνους. Δεν θα μας εξουσιάζει πια ο φόβος και οι απειλές».
Χθες, περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμπούλ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ζήτω το Ισλάμ» και «θάνατος στην Αμερική», ενώ έβαλαν φωτιά σε ομοίωμα του Τζόουνς.
Ο Ριγιάντ αλ-Σαράι, παρουσιαστής πολιτικής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ- Ιρακίγια, δέχθηκε τους πυροβολισμούς ενώ ήταν στο αυτοκίνητό του στην περιοχή αλ-Χαριτίγια της δυτικής Βαγδάτης.
Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, 139 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από το 2003 όταν ανετράπη το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν.

Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...