powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Στους δρόμους οι Ευρωπαίοι, κατά της λιτότητας

Πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες διοργάνωσε σήμερα, Ημέρα Δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενάντια στα μέτρα λιτότητας, που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων (ΕTUC).
Περίπου 100.000 διαδηλωτές, εκπρόσωποι 50 εργατικών συνδικάτων από όλη την Ευρώπη, κετέκλυσαν -σύμφωνα με τους διοργανωτές- τους δρόμους των Βρυξελλών, ενώ η ETUC κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Μετά τη διαδήλωση, αντιπροσωπεία της ΕΤUC συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ιβ Λετέρμ.
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επιβολή κυρώσεων για τις χώρες οι οποίες δεν παίρνουν μέτρα για να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος τους.
Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας, σήμερα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τσεχία, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Στην Ισπανία τα συνδκάτα έχουν κηρύξει γενική απεργία.
Απεργιακές κινητοποιήσεις και στην Ελλάδα
Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο, αυτή την ώρα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της συνομοσπονδίας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.
Στη Θεσσαλονίκη, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, συλλαλητήριο, στο άγαλμα Βενιζέλου.
Προβλήματα αντιμετώπισε το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ακινητοποιήθηκαν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ η στάση εργασίας στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το τραμ ήταν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.
Τέλος, πεντάωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 πραγματοποίησαν οι λιμενεργάτες, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι "την ίδια μέρα όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης".
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...