powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τι απαντά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ρεν στη Ρ. Κράτσα για τα καρτέλ που διατηρούν στα ύψη τις τιμές για τους καταναλωτές

Μέτρα για τη λειτουργία του ανταγωνισμού και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού αναμένει η Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση


Τι απαντά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν στην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα για τα καρτέλ που διατηρούν στα ύψη τις τιμές για τους καταναλωτές

Συγκεκριμένες δράσεις για την απελευθέρωση των αγορών και τη μείωση των τιμών στους καταναλωτές προτάσσει η Κομισιόν, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ρόδη Κράτσα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Η κ. Κράτσα στην ερώτησή της σημειώνει ότι οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές τιμές κυρίως λόγω της δράσης μεσαζόντων και ολιγοπωλίων, που δραστηριοποιούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

"Σύμφωνα με τα οικονομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης τα οποία περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο έχουν περικοπεί οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και τα εισοδήματα των συνταξιούχων. Στα μέτρα αυτά, που μειώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, προστίθενται νέα βάρη από τις τιμές των βασικών αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες στην Ελλάδα παραμένουν κατά πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες μέσες ευρωπαϊκές τιμές" τονίζει στην ερώτησή της η κ. Κράτσα που ζητά να ενημερωθεί από την Κομισιόν για το εάν θα προτείνει συμπληρωματικά μέτρα ώστε να αντιμετωπισθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν σημείωσε ότι το μνημόνιο προβλέπει διάφορα μέτρα για την αύξηση του ανταγωνισμού τα οποία έχουν ως στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση των ανταγωνιστικών αγορών.

"Παράλληλα, θα πρέπει να θεσπισθεί νομοθεσία ώστε να περιοριστεί το κόστος έκδοσης αδειών καθώς και άλλα κόστη της βιομηχανίας. Το 2010 πρόκειται να ληφθούν σημαντικά μέτρα βάσει της οδηγίας της Ε.Ε. για τις υπηρεσίες, ιδίως σε τομείς προτεραιότητας όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και το λιανικό εμπόριο. Το 2011, προβλέπεται να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα με την μείωση των πάγιων χρεώσεων και των λοιπών περιορισμών όσον αφορά τους δικηγόρους, τους φαρμακοποιούς, τους συμβολαιογράφους, τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, τους οδικούς μεταφορείς και τους λογιστές", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ και το δίκτυο των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας θα πρέπει α απελευθερωθεί σταδιακά, ιδίως μάλιστα οι τομείς των μεταφορών και της ενέργειας, με παράλληλη ενίσχυση των αντίστοιχων κανονιστικών φορέων σύμφωνα με τις πολιτικές της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...