powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πιθανό ενδιαφέρον της Boeing για εξαγορά της Northrop Grumman

Η αεροπορική βιομηχανία μπορεί να βρίσκεται ενόψει της μεγαλύτερης συγχώνευσης των τελευταίων ετών, καθώς αυτή την εβδομάδα διέρρευσαν πληροφορίες που φέρουν την Boeing να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Northrop Grumman.

Οι πληροφορίες διέρρευσαν από ανώτατο στέλεχος της Boeing ο οποίος δήλωσε πως η εταιρεία του ψάχνει για υποψήφιους αγοραστές εν μέσω ενός κλίματος που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μεγάλης μείωσης στις αμυντικές δαπάνες. Αν και καμία από τις δύο εταιρείες δε δέχθηκε να κάνει κανένα σχόλιο για τα σχετικά δημοσιεύματα αμυντικοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως μια συγχώνευση θα έχει νόημα μόνο για την Boeing, αλλά η άδεια που θα πρέπει να εξασφαλιστεί από την αμερικανική κυβέρνηση απέχει πολύ από το να θεωρείται δεδομένη.
Οι δηλώσεις του στελέχους της Boeing που τροφοδότησαν τις φήμες ήταν του Dennis Muilenburg CEO του τμήματος της Boeing για την άμυνα, το διάστημα και τα συστήματα ασφαλείας, ο οποίος είπε πως η εταιρεία του σκοπεύει στην εξαγορά εταιρειών με κύριο αντικείμενο εργασιών τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα συστήματα κυβερνητικής και τα συστήματα παρακολούθησης και πληροφοριών. Η Northrop Grumman είναι ακριβώς μια εταιρεία η οποία ειδικεύεται στις παραπάνω δραστηριότητες. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις εξαγορές ως ένα πεδίο ανάπτυξης για την εταιρείας μας.
Είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να μεγαλώνουμε το πεδίο δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο Muilenburg σε ένα συνέδριο για την αεροναυπηγική βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Οι πληροφορίες έφεραν συγκρατημένη αισιοδοξία στην Wall Street με αποτέλεσμα η μετοχή της Northrop Grumman να ανέβει κατά 4% τις τελευταίες τρεις ημέρες, κατά 1,64 $ στα 58,73 $.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...