"Χέρι" σε μια από τις πλέον γνωστές πηγές φοροδιαφυγής βάζει επιτέλους ο ΣΔΟΕ, καθώς το "κοινό μυστικό" της εκτεταμένης φοροδιαφυγής σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας έγινε γνωστό και με αποδείξεις. Υστερα από χρόνιες διαπιστώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής λουκέτο σε δεκάδες νυχτερινά μαγαζιά ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους 60 ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που είχαν κάνει καθεστώς τη μη έκδοση αποδείξεων, έρχονται κατ' αρχήν λουκέτα για έναν μήνα και σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο θα έχει διάρκεια έξι μηνών.
Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό, οι άνδρες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων έχουν προχωρήσει σε εκτεταμμένους ελέγχους όχι μόνο σε νυχτερινά μαγαζιά αλλά και σε γραφεία εφοπλιστών, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό του πασίγνωστου εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, προκειμένου να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της φοροδιαφυγής που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και αποτελεί έναν απο τους βασικούς λόγους της υστέρησης των δημοσίων εσόδων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιστρατεύονται και εισαγγελείς για υποθέσεις ύψους άνω των 150.000 ευρώ, όπου η φοροδιαφυγή αποτελεί κακούργημα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα, ιδίως ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.
Νυχτερινά κέντρα, μπαρ και πολυτελή εστιατόρια στα νησιά μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων, χωρίς να τίθενται σε δεύτερη μοίρα οι έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες όπου επίσης υπάρχουν ενδείξεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής.
Τα λουκέτα στα νυχτερινά κέντρα έρχονται μετά από χρόνιες διαπιστώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής που έμενε στο απυρόβλητο με την επιβολή πολύ μικρών προστίμων.
Στοιχεία που προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις των συγκεκριμένων καταστηματαρχών δείχνουν ότι τρία στα τέσσερα νυχτερινά κέντρα και μπαρ δηλώνουν ετήσια έσοδα κάτω από 15.000 ευρώ, φτάνουν δηλαδή να κερδίζουν λιγότερα από τη συντριπτική πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων.
Παλαιότερες διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι μεταξύ 1.600 νυχτερινών κέντρων και μπαρ, τα 831 εμφάνισαν ζημίες και 361 κέντρα διασκέδασης δήλωσαν στην Εφορία καθαρά έσοδα έως 15.000 ευρώ.
Στον αντίποδα μόλις 311 κέντρα διασκέδασης εμφάνισαν καθαρά έσοδα από 15.000 έως 80.000 ευρώ, ενώ πάνω από 80.000 ευρώ δήλωσαν μόλις 97 κέντρα διασκέδασης.
http://www.reporter.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου