Ο Damian Thompson, γράφοντας για την εφημερίδα ‘Daily Telegraph’, αναφέρει ότι θα υπάρξουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας που θα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το θέμα του θανάτου του Πολωνού Προέδρου Lech Kaczynski και ενός μεγάλου αριθμού πολωνών VIPs στο αεροπορικό δυστύχημα της 10ης Απριλίου 2010.
"Μία από τις πιο ενοχλητικές συνέπειες όταν συμβαίνουν διεθνείς καταστροφές είναι ότι οι ‘συνωμοσιολόγοι’ βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα - και εννοώ βιάζονται," γράφει ο Thompson. "Το γεγονός ότι ο πρόεδρος και τόσοι πολλοί από την πολωνική ελίτ ταξίδευαν προς τη Ρωσία, θα αποτελέσει ουσιαστικό παράγοντα στις φανταστικές ιστορίες που ‘μαγειρεύονται’ μέσα στον κυβερνοχώρο τώρα. Και μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτά ‘μαγειρεύονται’, επειδή η Πολωνία, όπως και οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, έχουν εμμονή με τις συνωμοσίες. Ρώσοι, Εβραίοι, Αμερικανοί, Μασόνοι - όλοι θα πρέπει να κατηγορηθούν. Μερικές ιστορίες θα είναι πιο αξιόπιστες από ό, τι άλλες.
Όμως, τώρα, μπαίνει και ένας νέος παράγοντας στους παραπάνω: το καρτέλ των διεθνών banksters.
Η Πολωνία όχι μόνο δεν αρνήθηκε να γίνει θύμα του δανεισμού των μεγαλοκαρχαριών banksters, αλλά η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας είχε το ‘θράσος’ να προσφέρει στο ΔΝΤ ένα δάνειο για να "βοηθήσουν άλλες χώρες να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης", ανέφερε το AFP, στις 29 Μάρ 2010 .
Η Πολωνία ήταν το μοναδικό μέλος των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε βιώσει την ανάπτυξη το 2009 και το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η οικονομία της θα αυξηθεί κατά 2,75 τοις εκατό αυτό το έτος και κατά 3,25 τοις εκατό το 2011.
Το πολωνικό ζλότι αυξήθηκε κατά 1,7 τοις εκατό το 2009, ένα αποτέλεσμα πολύ αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συρρικνώθηκαν κατά μέσο όρο 4,1 τοις εκατό και καμία άλλη οικονομία της ΕΕ δεν αυξήθηκε καθόλου. "Η Πολωνία απέφυγε τους χειρότερους αδηφάγους δανεισμούς της Ανατολικής Ευρώπης. Ο Κατσίνσκι απογοήτευσε μερικούς από τους αντιπάλους του με το να μην βιάζεται καθόλου να μπει στο κλαμπ του ευρώ ", έγραφε η εφημερίδα ‘Daily Telegraph’.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος της Τσεχικής Κεντρικής Τράπεζας, Mojmir Hampl, δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τροφοδότησε την κρίση της Ανατολικής Ευρώπης για να δημιουργήσει μια κατάσταση που θα υποχρέωνε τα κράτη της περιοχής να ζητήσουν την βοήθεια από την εταιρία δανεισμού των παγκόσμιων μεγαλοκαρχαριών.
Ο Καζίνσκι αντιστεκόταν στην προσπάθεια του Tusk να μπει η Πολωνία στη ζώνη του ευρώ. Ο Καζίνσκι, που τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθούσε να εμποδίσει τις κυβερνητικές προσπάθειες κατεδάφισης των υπερχρεωμένων συστημάτων περίθαλψης και σύνταξης της Πολωνίας, ήταν επίσης ο τελευταίος ηγέτης της Ε.Ε., μαζί με τον Vaclav Klaus της Τσεχίας, που υπέγραψε τη συνθήκη της Λισσαβόνας, αντίθετος με τον στόχο του Tusk που ήταν η είσοδος στο ευρώ...".
"Είπε ότι το ίδρυμα, το οποίο προσέφερε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης (emergency funds) για την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Ουκρανία και τη Ρουμανία, ερμήνευσε εσφαλμένα ορισμένα στοιχεία, διότι οι κερδοσκόποι ψάχνουν για νέους πελάτες, λόγω της αλλαγής της ηγεσίας", ανέφερε το HotNews.Πράγματι, η ηγεσία έχει πλέον αλλάξει στην Πολωνία και φαίνεται ότι ένας υπέρμαχος του ευρώ (pro-euro) πολιτικός ηγέτης μπορεί να αντικαταστήσει τον Κατσίνσκι. Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα ‘Civic Platform’ του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk φαίνεται πως θα αγκιστρωθεί στην εξουσία κατά τις προεδρικές εκλογές που θα πρέπει τώρα να διεξαχθούν μέχρι τον Ιούνιο, μετά τον θάνατο του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι στο αεροπορικό δυστύχημα,", αναφέρει το Bloomberg.
Στην φωτογραφία ο πρωθυπουργός Donald Tusk, που είναι είναι υπέρ του ευρώ και συνήγορος των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών.
Επιπλέον, ο Καζίνσκι είχε τοποθετήσει έναν ‘ευρωσκεπτικιστή’ επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας, τον Slawomir Skrzypek, ο οποίος σκοτώθηκε επίσης κατά τη συντριβή αεροσκάφους.
Όλα δείχνουν τώρα πως, πολύ σύντομα, η Πολωνία θα ενσωματωθεί κι αυτή στην "ανοικτή αγκαλιά" της Ε.Ε. και των επιτρόπων της.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.wearechange.org/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου