powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ρυμούλκηση αλιευτικού από γιγαντιαίο χαρταετό...

Ρυμουλκούμενο από έναν τεράστιο χαρταετό, με τη βοήθεια των ανέμων από τη Νότια Αμερική, το μεγαλύτερο αλιευτικό σκάφος της Γερμανίας θα μπαρκάρει αυτήν την εβδομάδα από την Ολλανδία, με στόχο να μειώσει την κατανάλωσή του σε καύσιμα σχεδόν κατά 1/3.

Το 15.000 τόνων «Maartje Theadora» είναι το πρώτο αλιευτικό που θα χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα, το οποίο αποτελείται από έναν μπλε και άσπρο χαρταετό μεγέθους 160 τετραγωνικών μέτρων που θα τραβάει το πλοίο με ένα σκοινί μήκους 300 μέτρων.
«Η πρόκληση για εμάς είναι να...
δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα κατά τη διάρκεια της αλιείας, διότι τότε το πλοίο δεν κινείται από ένα σημείο προς ένα άλλο, αλλά στρίβει και κινείται κυκλικά», δήλωσε ο Ντίτερικ Παρλεβλίτ, διευθυντής της αλιευτικής εταιρείας Parlevliet &Van στην οποία ανήκει το πλοίο.
Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμων στο Maartje Theadora κατά 10% στην πρώτη φάση του πιλοτικού αυτού συστήματος, που χρηματοδοτείται με 780.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία.
Το σύστημα με τον χαρταετό, που δημιουργήθηκε το 2005, αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα συμβατό με τα αλιευτικά πλοία, που ταξιδεύουν αργά. Τα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία Parlevliet αναμένει χάρη σε αυτό το σύστημα να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων ως και 30%.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...