powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Έρχονται νέα λουκέτα στην αγορά

Την ανομβρία στην αγορά, παρά τις δελεαστικές εκπτώσεις, δεν αποκλείεται να διαδεχθεί σειρά λουκέτων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μέχρι πρότινος έκαναν υπομονή προσδοκώντας καλύτερες μέρες φαίνεται πλέον να μην έχουν άλλες αντοχές.

Εκπρόσωποι του βορειοελλαδικού επιχειρείν εκτιμούν ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων οι πωλήσεις τους έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου περιορίστηκαν από 10% έως 35%, ποσοστά που δεν αφήνουν ούτε μία… χαραμάδα αισιοδοξίας για το μέλλον.
Οι επιχειρήσεις που περίμεναν την περίοδο των εκπτώσεων -σήμερα ολοκληρώνεται- ως μάννα εξ ουρανού, προκειμένου να ενισχύσουν την ούτως ή άλλως ισχνή ρευστότητά τους, φαίνεται να διαψεύστηκαν.
“Για τα ακριβή ποσοστά της συρρίκνωσης του τζίρου των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με απόλυτη σιγουριά τη Δευτέρα, οπότε και θα ολοκληρωθεί η έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μείωση αγγίζει το 15%-20%”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης, σχολιάζοντας ότι καθʼ όλη τη διάρκεια των εκπτώσεων η αγορά δεν κινήθηκε. “Δεν περιμέναμε ότι η αγορά θα είχε αυτή την αρνητική πορεία. Η κακή ψυχολογία των καταναλωτών αναμφίβολα αποτέλεσε τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα για τις όποιες αγορές”, τόνισε ο κ. Χαντζαρίδης επισημαίνοντας ότι τόσο η αγοραστική δύναμη όσο και η επισκεψιμότητα στα καταστήματα περιορίστηκαν. “Υπάρχουν επιχειρήσεις που έκαναν υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη. Πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα κάποιες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους”, σημείωσε ο κ. Χαντζαρίδης.
Βαρύ το κλίμα στην αγορά
“Κάθε πέρσι και καλύτερα”. Με τη φράση αυτή περιγράφει την κατάσταση στην αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστας Ρέχας, υπογραμμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο Ιανουάριος κινήθηκε ικανοποιητικά, εντούτοις -κάνοντας ταμείο στο τέλος των εκπτώσεων- ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος κατά 15%-20%. “Ο Φεβρουάριος ήταν απογοητευτικός. Οι καταναλωτές, παρά τις καλές εκπτώσεις, περιόρισαν τις ποσότητες των ειδών που αγόρασαν”, ανέφερε ο κ. Ρέχας σημειώνοντας ότι ήδη δέκα καταστήματα κατέθεσαν αιτήσεις στον Εμπορικό Σύλλογο της Κατερίνης προκειμένου να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε προσφορές.
Και στη Δράμα προσπαθούν να ξορκίσουν την αρνητική πορεία της περιόδου των εκπτώσεων με προσφορές. Όπως λέει ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Κωνσταντίνος Ντινάκης, ήδη πολλές επιχειρήσεις έχουν κάνει σχετικές αιτήσεις στον σύλλογο ως μία ύστατη προσπάθεια επιβίωσης. “Η κατάσταση είναι τραγική. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων οι πωλήσεις περιορίστηκαν από 10% έως 35%, ανάλογα με την επιχείρηση. Από τη στιγμή που και οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες της δανειοδότησης, είναι αναπόφευκτο το επόμενο διάστημα να κλείσουν επιχειρήσεις”, υπογράμμισε ο κ. Ντινάκης.

ΛΙΝΑ ΤΣΙΡΕΚΑ


http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=51728

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...