powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ!

(επιμ.-σχολ.: Νόρα Ράλλη)

Φυσικοί χυμοί φρούτων με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις της τοξικής ουσίας αντιμόνιο, που είναι ύποπτη για καρκινογενέσεις, εντοπίσθηκαν στα ράφια ελληνικών καταστημάτων!!! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, χυμός βύσσινο που κυκλοφορεί στα ράφια ελληνικών παντοπωλείων και σούπερ μάρκετ περιέχει αντιμόνιο 2,7 φορές πάνω από τα ευρωπαϊκά όρια για το πόσιμο νερό. «Εκτός από τον χυμό βύσσινο, αυξημένες ποσότητες αντιμονίου βρέθηκαν και σε πέντε δείγματα χυμού μαύρου φραγκοστάφυλου που αγοράστηκαν από ελληνικά καταστήματα, αλλά που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι συγκεντρώσεις που ανιχνεύσαμε ήταν λίγο πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια για το νερό», λέει στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης ,κ. Σπύρος Περγαντής. Στην έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, από τα 42 δείγματα που αναλύθηκαν 8 βρέθηκαν να υπερβαίνουν τα όρια που έχουν τεθεί για το νερό - όρια συγκεντρώσεων αντιμονίου δεν έχουν θεσπιστεί για τις τροφές, όπου και κατατάσσονται οι χυμοί.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε προ λίγων ημερών στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Εnvironmental Μonitoring». Σημειώνεται μάλιστα πως το τριοξείδιο του αντιμονίου, που θεωρείται ύποπτο για καρκινογενέσεις, χρησιμοποιείται στην κατασκευή συσκευασιών από πλαστικό ΡΕΤ, ενώ πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι «μετανάστευση» αντιμονίου έχει παρατηρηθεί και σε εμφιαλωμένο νερό!
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παρουσία της ύποπτης καρκινογόνου ουσίας μπορεί να οφείλεται στη «μετανάστευσή» της από τη συσκευασία στους χυμούς... Το πιο απλό, οπότε, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου τα φρούτα - τουλάχιστον ακόμη - δεν πωλούνται σαν να ήταν χρυσάφι, είναι να στίβουμε τους χυμούς μόνοι μας!

http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...