powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

To εβραϊκο λόμπυ δεν απέτρεψε το ψήφισμα για την Αρμενική Γενοκτονία

H υπερψήφιση από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων κειμένου που προτείνει την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα της άρνησης του εβραϊκού λόμπυ να ασκήσει την επιρροή του για να αποτραπεί η δυσμενής για τη Τουρκία εξέλιξη. Αυτό διαρρέουν εντέχνως εβραϊκοι κύκλοι της Ουάσινγκτον καθώς φαίνεται πως οι αργυρώνητες δωροδοκίες και οι πολιτικοί εκβιασμοί της Άγκυρας δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν το ψήφισμα.


Η παρουσία του Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ Oguz Celikkol στην αίθουσα όπου διεξήχθη η ψηφοφορία θεωρήθηκε από πολλούς αναλυτές ως ενδεικτική της έντονης διπλωματικής προσπάθειας της Άγκυρας να προσεγγίσει τα ισχυρά αμερικανοεβραϊκά λόμπυ, μετά την αμαύρωση της εικόνας της Τουρκίας σε μεγάλο τμήμα της εβραϊκής διασποράς.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Η. Clinton έσπευσε να δηλώσει ότι "η κυβέρνηση Obama θα εργαστεί πολύ σκληρά προκειμένου να αποτρέψει την ψήφιση νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζει «Γενοκτονία» τη σφαγή των Αρμενίων".

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...