powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ο Γαλάτης ήρωας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το χωριό των ανυπότακτων Γαλατών, από το 1959 μέχρι σήμερα κατάφερε να μείνει ανυπότακτο όχι μόνο από τους Ρωμαίους αλλά και από τη φθορά του χρόνου. Η ιστορία του Αστερίξ και των υπολοίπων ηρώων που ανθίστανται επιτυχώς στη ρωμαϊκή κατοχή και που χρονολογείται γύρω στο 50 π.Χ., κατάφερε να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού. Η συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής του πασίγνωστου κόμιξ ήταν και η αφορμή για τη διοργάνωση της Έκθεση "50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης", σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Οι πρωταγωνιστές Αστερίξ και Οβελίξ μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή στη μόνιμη έκθεση των αρχαιολογικών θησαυρών του μουσείου, ταξιδεύουν τους επισκέπτες, με εργαλείο τη φαντασία, στη Θεσσαλονίκη των ρωμαϊκών χρόνων.
Παράλληλα με την έναρξη της έκθεσης το γαλλικό ινστιτούτο φιλοξένησε μια σειρά εργαστηρίων με θέμα τα κόμιξ, που παρακολούθησαν μαθητές διαφόρων σχολείων.
Στα εργαστήρια συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, όπως ο Γάλλος δημιουργός του κόμιξ Ρεμπέτικο, Νταβίντ Πριντόμ. Ο κ Πριντόμ, εμπνεύστηκε από την ιστορία του Ρεμπέτικου και άντλησε το θέμα του δικού του κόμιξ από εκεί, για το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε στο διαγωνισμό κόμιξ της Αγκιουλέμ στη Γαλλία.
Οι περιπέτειες του Αστερίξ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, κυκλοφορώντας σε 34 άλμπουμ, που μεταφράστηκαν σε 107 γλώσσες και διαλέκτους, όπως στην αρχαία ελληνική γλώσσα αλλά και στην ποντιακή και κριτική διάλεκτο, σε 325 αντίτυπα.
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά τεύχη του γαλλικού περιοδικού "Pilote" και η γραφομηχανή του κειμενογράφου του Αστερίξ, Ρενέ Γκοσινύ.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 31 Μαΐου.

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8513437&maindocimg=8513441&service=143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...