powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρισδιάστατες τηλεοράσεις από τη Samsung!!!

Η κορεατική εταιρία Samsung Electronics παρουσίασε τις πρώτες τηλεοράσεις 3-D LED. Η νέα σειρά μοντέλων, που επιδείχτηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει τα μοντέλα C7000 46 και 55 ιντσών και υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία.

Οι οθόνες φωτίζονται με LED (διόδους εκπομπής φωτός), προσδίδοντας στην εικόνα εντυπωσιακή ποιότητα, καθαρότητα και μεγάλο βάθος.
Οι θεατές πρέπει να φοράνε ειδικά ηλεκτρονικά γυαλιά που ανοιγοκλείνουν γρήγορα και προσδίδουν το τρισδιάστατο αποτέλεσμα.
Η Samsung επίσης, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ανακοίνωσε την επέκταση της στρατηγικής συμφωνίας της με την αμερικανική... DreamWorks Animation, παραγωγό του «Σρεκ», του «Κουνγκ Φου Πάντα» και άλλων κινηματογραφικών επιτυχιών, με στόχο να επιταχυνθεί διεθνώς η διείσδυση τρισδιάστατου περιεχομένου στα νοικοκυριά όλου του κόσμου.
Η τρισδιάστατη τηλεόραση αναπτύσσεται σταθερά αλλά αργά, λόγω της έλλειψης κατάλληλων προγραμμάτων και ταινιών, της ανάγκης οι θεατές να φοράνε ειδικά γυαλιά και του υψηλότερου κόστους των τρισδιάστατων τηλεοράσεων.
Όμως η πρόσφατη παγκόσμια επιτυχία του τρισδιάστατου «Αβατάρ» του Κάμερον ανανέωσε το διεθνές ενδιαφέρον για την τρισδιάστατη τεχνολογία. Σύμφωνα με τη Samsung, «το 3-D αποτελεί το μέλλον της τηλεόρασης».
Η εταιρία εκτιμά ότι θα πουλήσει φέτος περίπου 2 εκατ. τρισδιάστατες τηλεοράσεις διεθνώς, με τιμές από 4.000 δολάρια για τα μοντέλα 40 ιντσών έως γύρω στα 7.000 δολ. για τα μοντέλα των 55 ιντσών.
Από την πλευρά της, η μεγάλη ανταγωνίστρια, η ιαπωνική Sony, ανακοίνωσε, μια μέρα νωρίτερα, ότι θα αρχίσει να πουλάει τις πρώτες τρισδιάστατες τηλεοράσεις της με τεχνολογία LCD στην Ιαπωνία φέτος τον Ιούνιο (με τιμή γύρω στα 3.530 δολάρια για το μοντέλο των 46 ιντσών), αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις σε άλλες χώρες.
Αλλά και η ιαπωνική Panasonic πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα μια νέα τεχνολογία τρισδιάστατης τηλεόρασης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=140624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...