powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Η εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» ξεκίνησε πριν από εννιά χρόνια. Η τηλεόραση, όπως και η ζωή άλλωστε, δεν είναι μόνο προβλήματα και αρνητικά γεγονότα. Υπάρχουν και θετικά πράγματα, που δυστυχώς δεν προβάλλονται. Έτσι, προέκυψαν τα «Αληθινά Σενάρια». Μια εκπομπή που θα πα-ρουσίαζε θετικά πρότυπα, ανθρώπους με ψυχή, ανθρώπους που διαπρέ-πουν σε διάφορους τομείς αλλά παραμένουν, δυστυχώς, στην αφάνεια. Η πρώτη εκπομπή ήταν αφιερωμένη σε ένα βοσκό από την Κρήτη, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα με τη γυναίκα του και το γιο του. Έστησαν το σπιτικό τους μέσα σε μια σπηλιά και ‘φυλού-σε’ τα σύνορα, μιας και τότε δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα οι συνοριοφύ-λακες. Η εκπομπή έκανε αίσθηση. Έτσι συνεχίσαμε να περιφερόμαστε σε όλη την Ελλάδα και να παρουσιάζουμε ξεχωριστούς ανθρώπους.

Στη Χίο συναντήσαμε έναν ψαρά που έβγαινε με τη βάρκα του για ψάρεμα, παρά το γεγονός ότι είχε καθολική τύφλωση…Μια μέρα μάλι-στα βούτηξε στη θάλασσα κι έσωσε ένα παιδί που κινδύνευε να πνιγεί. Επειδή η εκπομπή παίζει και στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ άρχισαν να μας καλούν οι ομογενείς σε διάφορες περιοχές. Έτσι στην έρημο του Άζρακ, στην Ιορδανία εντοπίσαμε την Ελένη από το Αγρίνιο. Η Ελένη παντρεύτηκε έναν Ιορδανό όταν σπούδαζε ιατρική στην Αθήνα. Τον ακολούθησε στην έρημο όπου είχε δημιουργήσει μια μικρή κλινική. Επειδή όμως η ηθική των Βεδουίνων δεν επιτρέπει σε άντρα, ακόμα και σε γιατρό, να αγγίζει ξένη γυναίκα η Ελένη έμαθε μόνη της να ξεγεννάει τις Βεδουίνες. Μέχρι τώρα έχει ξεγεννήσει 2.500 παιδιά!!!
Στη Νέα Υόρκη, σ ένα γηροκομείο ανακαλύψαμε αληθινές «Νύ-φες». Ηλικιωμένες ελληνίδες που έφυγαν μετά τον πόλεμο με τη φωτο-γραφία ενός άνδρα που δεν γνώριζαν, πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους παντρεύτηκαν…
Με τα «Αληθινά Σενάρια» δακρύσαμε πολλές φορές αλλά και γελάσαμε. Από τις εκπομπές που έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ήταν αυτές με απίθανα ζώα και πουλιά. Μια μάινα σ’ ένα ανθοπωλείο στην Αριδαία προκαλούσε σύγχυση στους επιβάτες του ΚΤΕΛ γιατί είχε μάθει και έλεγε τα δρομο-λόγια αλλά όχι την κατάλληλη στιγμή… Ο «Γκρίζλι» και ο «Μπίζλι» ή-ταν δυο αρκουδάκια που συγκίνησαν το πανελλήνιο όταν η εκπομπή τα εντόπισε στην αυλή ενός κτηνοτρόφου στα χωριά της Καστοριάς. Τέλος, ένας σκύλος σ΄ ένα χωριό του Κιλκίς μας έδωσε μάθημα ανθρωπιάς όταν φρόντισε ένα μικρό σκαντζόχοιρο , το μετέφερε στη φωλιά του και το θήλαζε!


Συντελεστές της εκπομπής είναι:

Δημοσιογραφική επιμέλεια- παρουσίαση: Νίκος Ασλανίδης
Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καπρινιώτης
Μοντάζ: Πάνος Σκούρτης
Διεύθυνση Παραγωγής: Θάνος Κουμπαρούλης
Ρεπορτάζ: Ασημίνα Τσαρουχα
Αθηνα Σαρίδου
Ιωάννα Υφαντίδου

Κάθε Πέμπτη στις 23:00.Αυτήν την εβδομάδα με θέμα : ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ (ΣΧΟΛΙΚΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ)


Νίκος Ασλανίδης
naslanidis@et3.gr

Γεννήθηκε το 1959 στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας . Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και από το 1978 άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα ‘Θεσσαλονίκη’. Στην ίδια εφημερίδα εργάσθηκε συνολικά 18 χρόνια . Παράλληλα εργάσθηκε στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» « Νέα» , στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Μακεδονίας, ΕΡΤ-2 Θεσσαλονίκης , 102 fm, δημοτικό ραδιόφωνο Καλαμαριάς . Με τη δημιουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εργάσθηκε στο ΣΚΑΙ. Ήταν αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» και παράλληλα εργαζόταν στην ΕΤ-3 ως προϊστάμενος του τμήματος ρεπορτάζ. Στην ΕΤ-3 παρουσιάζει τις εκπομπές « Ρεπορτάζ», « Στραβά και Ανάποδα» « Εκ των προτέρων και εκ των Υστέρων». Τα τελευταία εννιά χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή « Αληθινά Σενάρια». Για την εκπομπή αυτή βραβεύτηκε από δήμους, συλλόγους και σωματεία.

http://www.planetcosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...