powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Χαλκιδική καλεί Ιράν

Δίαυλο συνεργασίας άνοιξε η Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής με τον Ιράν
Στο Ιράν απλώνει γέφυρες συνεργασίας η Χαλκιδική. Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής προσκάλεσε στην περιοχή τον πρέσβη του Ιράν με στόχο να ξεκινήσει μια συνεργασία στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Η οικονομική κρίση κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο επιτάσσει άνοιγμα νέων αγορών. Και αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία που ανέπτυξε η ΕΞΧ, ανταποκρινόμενη στα μηνύματα των καιρών.

Ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Mahdi Honardoost τόνισε το ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει από τους Ιρανούς για την Ελλάδα, μια χώρα με αξιόλογο αρχαίο πολιτισμό και κουλτούρα αντίστοιχα με αυτά των Περσών, όπως είπε. «Η Χαλκιδική με τη διώρυγα του Ξέρξη και το βαρύ όνομα του Αριστοτέλη, αξίζει να εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό των συμπατριωτών του», πρόσθεσε, ενώ γνωστοποίησε ότι οι συμπατριώτες του ταξιδεύουν συχνά, καθώς μόνο πέρυσι, 4.500.000 ταξίδεψαν για τουρισμό στην Τουρκία και περίπου 2.500.000 στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.
Οι αεροπορικές συνδέσεις της Τεχεράνης με την Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέχρι στιγμής μέσω Κωνσταντινούπολης. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει σταθμό πτήσης από την Τεχεράνη προς κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ακόμη και να εξελιχθεί σε πύλη εισόδου και εξόδου των Βαλκανικών χωρών. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι προτάσεις τις οποίες ο Πρέσβης θα παρουσιάσει στις Ιρανικές αερογραμμές. Αν εγκαθιδρυθεί απευθείας πτήση, το επόμενο βήμα θα είναι η διευκόλυνση έκδοσης βίζας των Ιρανών για την Ελλάδα, για την οποία θα γίνει προσπάθεια από τον κ. Τάσιο τόσο με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής όσο και ως μέλος της διοικούσης επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ο πρέσβης φιλοξενήθηκε οικογενειακώς στο Portο Carras Grand Resort. Η συνάντηση συνδιοργανώθηκε από το Silverstar Holidays (tour operator προορισμών Μεσογείου & Μέσης Ανατολής) και υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Την επίσκεψη χαιρέτησαν με επιστολή τους οι βουλευτές Χαλκιδικής κύριοι Βαγιωνάς και Λαφαζάνης.
Ο Πρέσβης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Τάσιο για την πρόσκληση, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τάσιος τόνισε η ΕΞΧ θα αναπτύξει και άλλες πρωτοβουλίες για άνοιγμα νέων αγορών προσέλκυσης τουριστών στη Χαλκιδική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...