powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η Ελλάδα σπιτώνει το... Hollywood

Παρά την κρίση, τις απεργίες και άλλα δεινά, η χώρα μας παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς .Η Ελλάδα αποτελεί όχι μόνον ισχυρό πόλο έλξης διάσημων , αλλα τα τελευταία χρόνια έγινε μόδα καθώς προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας ή της show biz, επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι σε κάποια από τα παραδεισένια ελληνικά νησιά.

Από τον Ρότσιλντ, τον Αμπράμοβιτς και τον Μπερλουσκόνι, μέχρι τη Τζούλια Ρόμπερτς, τον Τομ Χάνκς, τον Μπρους Γουίλις και τον Τζακ Νίκολσον…
Στη Βόρεια Κέρκυρα, το «Μονακό της Ελλάδας», όπως αποκαλείται το τόξο από τον Άγιο Στέφανο ως την Κασσιόπη και το Νησάκι, το σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Ρότσιλντ, υιού του λόρδου Τζέϊκομπ Ρότσιλντ και εξ αγχιστείας εγγονού του μεγάλου έλληνα ζωγράφου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ανοίγει τα καλοκαίρια για να υποδεχθεί το «αφεντικό» και τους φίλους του.
Περιφερειακά του αρχοντικού Ρότσιλντ, οι βίλες των Ανιέλι και Αμπράμοβιτς συντηρούνται τους χειμώνες για να κατοικούνται τα καλοκαίρια. Στην περιοχή μεταξύ Αγίου Στεφάνου και παραλίας Αυλακίου, διατηρεί ακίνητη περιουσία ο πρώην υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας, Τομ Σάκβιλ. Πληροφορίες από μεσιτικά γραφεία, θέλουν και τον Μπρους Γουίλις να αναζητεί το δικό του … κεραμίδι στην ευρύτερη περιφέρεια. «Πρόκειται, πράγματι, για ένα μαγικό κομμάτι του νησιού, που αποτελεί πόλο έλξης για τους διασήμους του εξωτερικού», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας, Δημήτρης Χαρίτος, και προσθέτει: «Το αρχοντικό των Ρότσιλντ λειτουργούσε πάντως ως μαγνήτης προσωπικοτήτων, η μία βίλα μετά την άλλη και σήμερα, δικαίως το τόξο αυτό στα βόρεια του νησιού αποκαλείται "Μονακό της Ελλάδας».Στην Οία της Σαντορίνης, το δικό τους «φτωχικό», αξίας 5,5 εκ. ευρώ και με θέα στην καλντέρα, που κόβει την ανάσα, απέκτησαν πριν λίγα χρόνια η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πητ. Εγχώριες φλύαρες …γλώσσες κάνουν λόγο περί εκδήλωσης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για ένα σπίτι στην ίδια περιοχή, από τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά φαίνεται πως πέριξ της καλντέρας αναζητεί «φωλιά» και ο αγαπημένος «κούκος» του Χόλιγουντ, Τζακ Νίκολσον. Κατά μία άλλη εκδοχή, οι δύο τελευταίοι έχουν χτυπήσει πόρτες και στη Σύμη. «Την αρχή έκαναν έλληνες τραγουδιστές, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, από τους πρώτους, που απέκτησαν σπίτι στην Οία, και ακολούθησαν οι ξένοι», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών της Σαντορίνης, Γιάννης Φουστέρης, και σημειώνει: «Το νησί μας αποτελούσε από πάντα πόλο έλξης, λόγω εξαιρετικού φυσικού κάλους, αλλά η παρουσία εδώ και μάλιστα με δικά τους σπίτια, προσωπικοτήτων του εξωτερικού, προσθέτει ακόμη περισσότερη φήμη».
Από τους παλαιούς ταγούς της ελληνικής φυσικής ομορφιάς, ο Τομ Χανκς μετά της συζύγου του, της οποίας, άλλωστε, η …σκούφια κρατάει από Ελλάδα, εξερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή κάμποσα νησιά του Αιγαίου, για να καταλήξουν στην Αντίπαρο και σε ένα παραθαλάσσιο κυκλαδίτικο αρχοντικό, έξω από τη Χώρα. Τη Σίφνο επέλεξε για ορμητήριό του προς τα γύρω κυκλαδονήσια, ο ορκισμένος λάτρης της Ελλάδας, Εμίρ Κοστουρίτσα, ενώ ο Ρόουαν Άτικινσον, ο δημοφιλής Μίστερ Μπιν, αποτελεί πλέον αγαπημένο «κεφάλαιο» για τον πληθυσμό της Άνδρου. Η Πάτμος, το νησί του Ιωάννη, φαίνεται πως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών διασήμων, που αναζητούν ήσυχες διακοπές. Πάντως, η «Pretty Woman» Τζούλια Ρόμπερτς, φαίνεται πως βρέθηκε σε σύγχυση με την ελληνική ομορφιά. Αρχικά εφέρετο με το ενδιαφέρον στραμμένο προς την Κρήτη και αργότερα προς την Οία της Σαντορίνης. Εντέλει φαίνεται πως κατέληξε στην Πάτμο, με τον κινηματογραφικό της παρτενέρ Ρίτσαρντ Γκιρ να ακολουθεί κατά πόδας, για τους δικούς του λόγους. Ως «γενεσιουργός αιτία» της δικής του επιλογής φέρεται η αφοσίωσή του στον βουδισμό και ως εκ τούτου, ποια άλλη ελληνική ομορφιά, πλην της Πάτμου, θα μπορούσε να του προσφέρει τέτοια κατανυκτική ατμόσφαιρα, ιδανική για αυτοσυγκέντρωση…
Αλλά και η Ελαφόνησος, στη μύτη του λακωνικού ποδιού, φαίνεται πως έχει τους θαυμαστές της. Ο άσος της φόρμουλα Μίκαελ Σουμάχερ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει εκεί τη δική του θερινή κατοικία. Ο Σον Κόνερι, πάλι, με τη σοφία των χρόνων του, επέλεξε τον συνδυασμό του ηπειρωτικού τοπίου με τη νησιωτική αύρα και απέκτησε σπίτι στο Πόρτο Χέλι. Πλάι στον Πόρο, ένα τσιγάρο δρόμος με το καΐκι για Σπέτσες και κάτι παραπάνω για Ύδρα. Για απόκτηση έκτασης στο Πόρτο Χέλι είχε ενδιαφερθεί στο παρελθόν και ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.Τελευταίοι αλλά όχι έσχατοι, η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα, που δηλώνει εσχάτως (σσ. αρχικά είχε επιλέξει την Αντίπαρο) γοητευμένη από την ιόνια ομορφιά και δη, από εκείνη της Κεφαλονιάς, όπου φέρεται να αναζητεί σπίτι, και ο μεγάλος μόδιστρος Αρμάνι, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ενδιαφέρεται για τον παράδεισο της οικογένειας Ωνάση, Σκορπιό, στη Λευκάδα.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...