powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Video: Σοκαριστικό ατύχημα του μονοθεσίου του Ολυμπιακού

Ανατριχιαστικό ατύχημα είχε ο Βέλγος οδηγός του Ολυμπιακού στην Superleague Formula. Αυτό είναι το χειρότερο ατύχημα που έχει γίνει στο θεσμό, με τον «ερυθρόλευκο» οδηγό να γλιτώνει -ευτυχώς- με λίγα κατάγματα.

Πιο συγκεκριμένα, στη δεύτερη Κυριακάτικη κούρσα του Brands Hatch, ο Βαν Ντερ Ντριφτ εκκίνησε από την 12η θέση. Κατά την εκκίνηση κατάφερε να ανακτήσει μια θέση και να βρεθεί 11ος. Η είσοδος της Κορίνθιανς στα pits εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων τον βοήθησε να προωθηθεί ακόμη περισσότερο και να βρεθεί στην δέκατη θέση.
Πίσω του βρισκόταν η Λίβερπουλ που τον πίεζε σθεναρά, όμως μετά την εκτέλεση του pit stop αύξησε την μεταξύ τους διαφορά και μπόρεσε να κερδίσει δύο θέσεις για να βρεθεί 8ος.
Ένα τετ-α-κε του Μάρκος Μαρτίνες της Σεβίλλης, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην δεύτερη θέση, τον έστειλε πίσω στην όγδοη θέση ενώ προώθησε τον Ολυμπιακό έβδομο.
Σειρά είχε η Μαρία Ντε Βιγιότα, την οποία προσπέρασε με ευκολία για να βρεθεί 6ος πίσω από τον Ζούλιαν Ζους της Ρόμα, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με το μονοθέσιό του και έχανε συνεχώς έδαφος.
Στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Ζους, ο Βαν Ντερ Ντριφτ κινήθηκε από τα δεξιά του Γάλλου και οι τροχοί των μονοθεσίων ήρθαν σε επαφή. Η χρήση του push-to-pass είχε δώσει ιδιαίτερη ώθηση στο ερυθρόλευκο μονοθέσιο, το οποίο έφυγε στον αέρα και χτύπησε στην γέφυρα της ευθείας Hailwood Hill, ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πίστας. Στην συνέχεια, το εμπρόσθιο μέρος χτύπησε με δύναμη στο οδόστρωμα και άρχισε να κάνει τετ-α-κε καλυμμένο στις φλόγες, πριν σταματήσει ολοσχερώς κατεστραμμένο λίγα μέτρα πιο κάτω.
Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και οι πρώτες βοήθειες έσπευσαν για τον πιλότο του ερυθρόλευκου μονοθέσιου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, ο Βαν Ντερ Ντριφτ, βρίσκεται εκτός κινδύνου όμως έχει υποστεί τραυματισμούς που ενδέχεται να του στοιχήσουν την συμμετοχή του στο υπόλοιπο της σεζόν.
Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Ναρέιν Καρθικέγιαν με το μονοθέσιο της PSV Αϊντχόβεν, ο οποίος οδηγούσε μέχρι εκείνη την στιγμή την κούρσα, ενώ ο Ντάβιντε Ριγκόν της Άντερλεχτ και ο Ντάνκαν Τάπι της Φλαμένγκο κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.
Auto-motor-spor-blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...