powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

H Volvo πέρασε και επισήμως στα χέρια της κινεζικής Geely!


H κινεζική Geely Holdings ολοκλήρωσε επισήμως την εξαγορά της σουηδικής Volvo από την αμερικανική μητρική της, Ford. Η ιστορική αλλαγή σελίδας για τη Volvo επισφραγίστηκε με εντυπωσιακή τελετή στο Λονδίνο. Το σουηδικό εμπορικό σήμα, ταυτόσημο με το κύρος και την ποιότητα στην αυτοκίνηση, θα διατηρήσει τα κεντρικά του γραφεία και τα εργοστάσιά του στη Σουηδία και στο Βέλγιο. Παράλληλα, το διοικητικό της σύστημα θα παραμείνει αυτόνομο, υπό το διοικητικό συμβούλιο, που πλέον θα ελέγχει ο πρόεδρος της Geely Group, Λι Σούφου.


«Είναι μία ημέρα ιστορική για την Geely και η εταιρεία αισθάνεται υπερήφανη που απέκτησε τη Volvo Cars», δήλωσε ο κ. Λι. «Αυτό το φημισμένο και άψογο εμπορικό σήμα θα παραμείνει αφοσιωμένο στις βασικές του αξίες της ασφάλειας, της ποιότητας, του μοντέρνου σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής προστασίας». Σε προηγούμενες δηλώσεις του στο πρακτορείο Xinhua, ο κ. Λι είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το χειμαζόμενο σουηδικό εμπορικό σήμα θα ανακτήσει την παλιά του αίγλη και ισχύ. Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι «μετά την εξαγορά η Geely εξακολουθεί να είναι η Geely και η Volvo η Volvo. Τις δύο εταιρείες συνδέει μια σχέση αδελφική, και όχι γονεϊκή». Υπενθυμίζεται πως η Geely, η οποία σε πρώτο στάδιο είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει τη Volvo τον Μάρτιο, είχε αναφέρει ότι θα δαπανήσει για τη συναλλαγή 2,7 δισ. δολάρια. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται 1,8 δισ. δολάρια ως αρχική τιμή και 900 εκατομμύρια δολάρια ως κεφάλαιο κινήσεως για τη βελτίωση του εμπορικού σήματος Volvo. Η μέχρι πρότινος μητρική εταιρεία της Vοlvo, η αμερικανική Ford, την είχε στην κατοχή της επί μία δεκαετία.

Τον Ιούλιο η Geely εξασφάλισε την επίσημη έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κίνας. Η κινεζική επιχείρηση σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία της Volvo στην Κίνα, η οποία σήμερα πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ενώ ανάλογα σχέδια έχει και για την Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Η παραγωγή της Geely, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, ανέρχεται σε 300.000 οχήματα ετησίως.

(Kαθημερινή)
ONLINE-PRESSBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...