powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κλειδωμένος στην αθλιότητα!

Κλειδωμένο επί τέσσερις μήνες σε μια παράγκα της Άνω Πόλης κρατούσαν ανάπηρο Ρουμάνο. Δράστες, ένας 63χρονος ομοεθνής του και η 41χρονη βουλγάρα φίλη του, οι οποίοι τον ανάγκαζαν να επαιτεί αρπάζοντας όλα του τα χρήματα.

Του Κώστα Καντούρη


Το μαρτύριο του 29χρονου αποκαλύφθηκε όταν ο εκμεταλλευτής του προσπάθησε να τον χτυπήσει με τσεκούρι, επειδή... τόλμησε να κρύψει κάποια χρήματα.
Ο Γολγοθάς του νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ένα του πόδι, ξεκίνησε όταν ο 63χρονος τον βρήκε στη Ρουμανία και τον έπεισε πως θα του διασφαλίσει κατάλυμα για να απασχοληθεί σε αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα. Όταν όμως έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, τον πέταξε σε μια παράγκα, τοποθέτησε στην πόρτα της ένα λουκέτο και κρατούσε την ταυτότητά του, για να μη δραπετεύσει από την ιδιότυπη φυλακή του.
Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο 29χρονος, τις περισσότερες φορές ο 63χρονος και η βουλγάρα φίλη του τον χτυπούσαν, για να τους παραδώσει τις εισπράξεις της ημέρας, αφού οι ίδιοι τον συνόδευαν σε περιοχές της Καλαμαριάς για να επαιτεί και το τελευταίο διάστημα στην παραλία της Αρετσούς. “Τις περισσότερες φορές ένας εκ των δύο παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις του για να μη φύγει, αλλά και για να διασφαλίσουν τα χρήματα”, επιβεβαίωσε αξιωματικός της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Το βράδυ τον παραλάμβαναν και τον οδηγούσαν πάλι στην παράγκα, όπου τον κλείδωναν.
Η δράση του ζευγαριού αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν ένας λουόμενος ενημέρωσε την αστυνομία πως ο 63χρονος απειλούσε να χτυπήσει με τσεκούρι τον ανάπηρο Ρουμάνο και ότι τελικά του πήρε τα χρήματα. Αρχικά το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σαν ληστεία και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε ο νεαρός και στη συνέχεια ο 63χρονος και η φίλη του, οι οποίοι συνελήφθησαν, για να αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων.
“Αναγκαζόμουν να κρύβω στο βάθος της τσέπης μου λίγα χρήματα, για να τα κρατήσω, αφού αυτοί μου τα έπαιρναν όλα. Όταν έβγαλα να του δώσω τα λεφτά την Τρίτη, έπεσαν και τα υπόλοιπα και τότε εκνευρίστηκε”, περιέγραψε στους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς ο 29χρονος ανάπηρος. Ο ομοεθνής του, προκειμένου να τον “τιμωρήσει”, όπως είπε, πήρε το τσεκούρι που είχε στο αυτοκίνητό του και το σήκωσε να τον χτυπήσει, αλλά έγινε αντιληπτός από περαστικούς, που άρχισαν να φωνάζουν και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Ο 63χρονος Ρουμάνος και η 41χρονη βουλγάρα φίλη του οδηγήθηκαν με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους στην εισαγγελέα πρωτοδικών Μαρία Κωστίδου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων και κατοχή όπλου και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.
Το δράμα του 29χρονου Ρουμάνου πάντως είναι ένα από τα δεκάδες που εκτυλίσσονται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη, με θύματα ανάπηρους από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι αναγκάζονται να επαιτούν από ομάδες ομοεθνών εκμεταλλευτών τους, που τους πετούν ένα κομμάτι ψωμί και τους διασφαλίζουν τη διαμονή σε παράγκες ή εγκαταλειμμένα σπίτια της Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας όλα τους τα χρήματα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...