powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων


- 16 χρόνια κρατάνε οι ανασκαφές στην περιοχή
- Τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι και γιατί πιστεύουν πως είναι το παλάτι του Οδυσσέα
- Πάνω στο παλάτι βασίστηκαν και τα δύο μεγάλα έργα του Ομήρου
Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο παλάτι του Οδυσσέα.
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής, στη βόρεια Ιθάκη. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, είπε πως οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας.
Μιλώντας στο Newsit o καθηγητής υποστηρίζει οτι τα μέχρι τώρα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους αποδεικνύουν οτι πρόκειται για το ανάκτορο. Τα ευρήματα ταιριάζουν με τις περιγραφές του Ομήρου στην Οδύσσεια, καθώς και στη χρονολογική περίοδο κατα την οποία, σύμφωνα με τον 'Ομηρο, έζησε ο Οδυσσέας.
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...