powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εκμεταλλεύσιμο το ουράνιο στην Ελλάδα


Η εφημερίδα "Το Βήμα" φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων ουρανίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, που μπορεί να ξεπερνούν και τους 20.000 τόνους, υπολογίζεται ότι κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Η αποκάλυψη έρχεται στην τελευταία κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, "Uranium 2009"». Οι Έλληνες επιστήμονες μιλούν μόνο για 10.000 βεβαιωμένους τόνους ουρανίου. Η έκθεση όμως...

... των διεθνών οργανισμών ανεβάζει το κοίτασμα στους διπλάσιους τόνους. Το 1998 έγινε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης, όμως, η πτώση του Τείχους έριξε την τιμή της λίβρας από τα 33 στα 8,5 δολάρια. Τώρα, που η τιμή είναι στα 46,5 δολάρια φαίνεται πως κάποιοι το ξανασκέφτονται.
Εκείνο που δεν αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ότι κατά την εποχή της δικτατορίας είχαν ενοικιαστεί για 99 χρόνια, από αμερικανικές εταιρίες, χώροι ουρανίου στις περιοχές Κιλκίς (που δεν υπάρχει στο χάρτη) και Δράμας. Μάλιστα, στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 είχε καταγγελθεί πως οι Βούλγαροι είχαν μπει υπογείως, περί τα 100 μέτρα στα σύνορα με τη Δράμα, εξορύσσοντας ουράνιο από τη δική μας πλευρά.
«Σάρισσα»
karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...